Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

За працевлаштування дружини і доньки міністра в парламенті – УВ’ЯЗНЕННЯ, бо це Франція…

У той час, коли українські посадовці безкарно влаштовують своїх коханок на хлібні посади, дарують їм машини, усілякі спецдозволи та відправляють на відпочинки до Парижу чи на моря, Суд Парижа в четвер визнав колишнього міністра юстиції Франції, 75-річного Мішеля Мерсьє, у розкраданні державних коштів через фіктивне працевлаштування родичів у Сенаті й присудив три роки позбавлення волі!!!

Про це повідомляє Le Figaro.

Мерсьє, який обіймав посаду в уряді Ніколя Саркозі у 2010-2012 роках, був визнаний винним у «привласненні державних коштів» за те, що виплатив своїй дружині Жоель 50 тисяч євро зарплати на посаді сенатора протягом 2005-2009 років і 37 тисяч євро – своїй дочці Дельфіні у 2012-2014 роках.

Вирішивши, що факти були «безперечно серйозними» і що Мерсьє «поставив свій особистий інтерес вище загального інтересу», суд також наклав на колишнього урядовця штраф у 50 тисяч євро, позбавив права обіймати державні посади на п’ять років і наклав трирічну заборону обіймати будь-які посади в органах державної влади.

Мерсьє також визнали винним у розтраті державних коштів через недбалість за те, що він продовжував платити помічнику парламентаря, який більше не працював на нього. Його також судили за незаконне отримання відсотків, але суд визнав, що строк давності за цим звинуваченням уже сплив.

Дружина ексміністра юстиції Франції Жоель і дочка Дельфіна були визнані винними у співучасті та привласненні викраденого. Жоель Серсьє засудили до 18 місяців умовного ув’язнення та штрафу в розмірі 40 тисяч євро; Дельфіну – до року умовного ув’язнення і штрафу в 10 тисяч євро.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час судового процесу колишній міністр заперечував будь-які наміри вчинити неправомірні дії. Він виправдовував працевлаштування своєї доньки з 2012 по 2014 рік, яка на той момент жила в Лондоні і ніколи не була в Сенаті, тим, що вона виконувала функції “радника з питань культури”.

Дельфіна Мерсьє своєю чергою стверджувала, що «під час переїзду» загубила всі нотатки, що стосуються роботи. У своєму рішенні суд вказав, що «ці заяви були позбавлені будь-якої правдоподібності».

ЦІКАВО:

У Франції діють суворі правила щодо фінансування виборчих кампаній та політичних партій, які призвели до кількох обвинувальних вироків за останні десятиліття. Так, у вересні 2021 року колишній президент Ніколя Саркозі був засуджений до одного року позбавлення волі за незаконне фінансування своєї кампанії з переобрання у 2012 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відразу ж після вироку, Саркозі подав апеляцію на таке рішення суду.

Тим часом генеральна прокуратура Франції 13 грудня оголосила клопотання про засудження колишнього президента Ніколя Саркозі до трьох років ув’язнення умовно у так званій справі про прослуховування.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності