Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

“За расизм” осудили жінку Львові, через образи арабської сім’ї з Лівії

У Львові відбувся прецедент, коли суд покарав людину, яка систематично дискримінувала та ображала сусідів через колір їхньої шкіри та походження.

Громадянка Лівії, яка живе в Україні, через суд домоглася відшкодування за моральну шкоду від того, що сусідка систематично сварила її та дитину.

За матеріалами справи, поданими у загальному судовому реєстрі, позивачка вимагала з відповідачки 150 тисяч гривень. Проте суд, визнавши її претензії справедливими, зменшив суму відшкодування до 40 тисяч.

“На думку суду, саме такий розмір є розумною справедливою компенсацією душевних страждань позивачки, спричинених внаслідок приниження її честі та гідності. І відповідає майновому стану відповідачки, у власності якої, згідно із представленими суду документів, є три земельних ділянки, дві квартири та житловий будинок“, – йдеться у рішенні Личаківського районного суду Львова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Громадянка Лівії разом із чоловіком-лікарем та маленькою дитиною легально живе в Україні. Вона розповіла, що її сусідка, яка мешкає у квартирі знизу, гучно стукала у двері, нецензурно лаялася, називаючи її “чорною мавпою” та “чуркою”, доводила до сліз її та дитину.

Так само агресивно щодо іноземки сусідка поводилася і на дитячому майданчику біля будинку – “у грубій формі порівнюючи її зовнішність, як людини, із зовнішністю тварини, а також у зневажливій та лайливій формі висловлюючи свою думку щодо її національного походження, расової приналежності, кольору шкіри“.

“Образливі висловлювання підхопили присутні на майданчику діти та вслід за відповідачкою стали її також називати образливими словами, – йдеться у матеріалах справи. – У відповідь позивач жодних дій не вчиняла, нічого не відповіла, лише схилила голову та плачучи забрала сина і покинула територію дитячого майданчика”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Результатом цього, кажуть адвокати позивачки, стало безсоння, постійно пригнічений стан, страх за родину. Стрес і депресію у жінки підтвердили невролог та психіатр.

Водночас відповідачка через свого представника в суді повідомила, що сусіди згори є неспокійними, гучно стукають, “дитина по квартирі їздить на велосипеді, створюючи додатковий шум, хтось стрибає“.

Вона також назвала свої висловлювання на адресу позивачки “оціночними судженнями” – мовляв, вона порівняла шум, “який систематично доноситься із квартири позивача, із гучністю шуму, який видають мавпи, коли стрибають по клітці”.

У відповідачки є 30 днів, аби оскаржити рішення суду.

Цікаво чому “неадекватна” львів’янка не гримає у двері іншим сусідам та не ображає їх, – невже боїться?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності