Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Саудити, яких не пустили у Британію, в Україні починають “качати” свої права-вимоги…

Цього літа до Києва, Одеси, Львова та на гірськолижний курорт “Буковель” їдуть гості із Саудівської Аравії, яких через черговий спалах коронавірусу, занесеного азійськими гостями, не пустили до Англії (тож виникає питання до міністра Ляшка, чому тоді Україна безпечно приймає цю навалу потенційних розносників індійського штаму?), де вони звикли перечікувати літню спеку на своїй батьківщині, і доволі швидко починають українцям “качати” свої права-вимоги…

Арабське нашестя саудитів до України стало можливим завдяки запуску прямих рейсів із цієї багатої арабської держави (один із найбільших у світі експортерів нафти). Україна послабила візовий режим із низкою країн Перської затоки, серед яких і Саудівська Аравія. На центрових вулицях згаданих українських міст і курортів, в дорогих ресторанах можна зустріти чимало гостей з цієї країни, а у люксових парфумерних магазинах зараз роблять піврічні плани виручки… Українці отримали багатих туристів, щедрих і водночас вимогливих до сервісу.

Як розповіла на­чальниця управління ту­ризму Львівської міської ради Галина Гриник, туристи із Саудівської Аравії обирають для поселення у Львові голов­но п’ятизіркові готелі, зокре­ма «Гранд-готель», «Цитадель», «Дністер». Каже, саудівці вимо­гливі до сервісу: просять доста­вити їхню валізу з рецепції у но­мер, схожі вимоги до таксистів, проте не усі водії таксі це вико­нують… Раніше, до пандемії ко­ронавірусу, саудівці відпочивали від літньої спеки у люксових го­телях країн Європи, зокрема Британії, тому звикли до високих стандартів сервісу.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Серед ключових вимог ту­ристів із Саудівської Аравії — біде у туалетах, — продовжує розмову Галина Гриник. — Є го­телі, які вже провели рекон­струкцію, і на кількох повер­хах ванні кімнати підлаштували саме під вимоги саудівців».

У готельних ресторанах са­удівці в українців “свиноїдів”, як вони з огидою називають українців, вимагають халяльної їжі (м’ясо корів і овець, вироще­них і вбитих за правилами ісла­му, який зобов’язує мусульман вимовляти ім’я Аллаха перед забоєм тварини, — лише тоді це м’ясо буде благословенне та дозволене для споживання. Подібно до кошерної їжі у юдеїв). Наразі не всі готелі готові за­пропонувати своїм гостям ха­ляльну їжу. Більшість з них дотримуються мусульманського сухого закону.

Також саудити вимагають меню у ресторані перекладати араб­ською мовою, оскільки виявило­ся, що не усі гості зі Саудівської Аравії добре знають англійську, хоча для українців у світі, які теж не знають англійської, такого ніхто чомусь не робить… Відповідно вимагають вони й арабомовних гідів.

Місцеві екскурсоводи ка­жуть, що араби кажуть, що після 50-градусної літньої спеки вдома їм в Україні цілком комфортно… А ще са­удівці затяті шопоголіки, – екскурсії, архітектура їх майже не цікавлять . Після екскурсій відвідують дорогі бу­тики та елітні парфумерні мага­зини, змітають товар із полиць (про вивіски і цінники арабською і турецькою мовами у “націоналістичному” Львові “ЗЛ” вже писала раніше). Також усі вони бодай на кілька днів їдуть у гори…

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності