Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Заходу легше заплатити піратам, аніж воювати з ними, – а це не рф чи Іран

Пірати Сомалі звільнили судно MV Abdullah і 23 члени екіпажу після того, як, ймовірно, отримали викуп в розмірі 5 мільйонів доларів.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Вантажне судно, яке ходить під прапором Бангладеш, захопили біля сомалійського узбережжя місяць тому, коли перевозило вугілля з Мозамбіку в Об’єднані Арабські Емірати.

«Ми перевірили, чи гроші фальшиві. Потім розділили гроші на групи і пішли, уникаючи урядових сил», — цитує Reuters одного з піратів Абдірашіда Юсуфа.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

AFP пише з посиланням на дружину капітана MV Abdullah Мохаммеда Абдур Рашида, що гроші скинули з повітря в трьох мішках, після чого 65 піратів залишили судно на дев’яти човнах.

Власник MV Abdullah, компанія KSRM Group, заявила, що судно та екіпаж були звільнені після переговорів.

«Ми уклали угоду з піратами. Усі члени екіпажу знаходяться в безпеці», — сказав AFP представник компанії Мізанул Іслам, відмовившись говорити про суму викупу.

Після звільнення судно вирушило до ОАЕ у супроводі двох військових кораблів.

Раніше ми писали, що у полоні в хуситів перебуває четверо українських моряків. Держава працює над їхнім звільненням.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що росія намагається завербувати для участі у війні в Україні іноземних мігрантів, затриманих під час нещодавньої зачистки на кордоні з Фінляндіє.

Антиурядові сили Сомалі захопили гелікоптер місії ООН, який зазнав аварії, з 4 українцями та 5 іноземцями на борту, імена захоплених встановлені, МЗС взяла ситуацію на особливий контроль.

Нагадаємо, що останні успішні бойові дії проти піратів США проводили понад 4 роки тому, як і їх союзники…

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності