Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Запитайте мера і скажіть, що на хвильку відвернетеся…

Не знають, що робити в Івано-Франківську (Станиславові) із випадково знайденою історичною бруківкою-трилінкою…

Історичну знахідку виявили під час ремонту на вулиці Донцова, навпроти міського Суду і поруч обласної та міської прокуратур, а також Юстиції.

Робітники при демонтажі старого покриття знайшли “трилінку” Це незвична старовинна бруківка, що заховалась на багато років.

Її за радянських часів закатали шарами асфальту! Зараз дивимось як вона збереглась (мабуть, доречніше було б сказати: дивуємося, чому вона збереглася? – ред.) та думаємо варіанти як використати цілісні частинки. Чи там уся вулиця, чи лише частина брукована “трилінкою”, – зазначив у коментар мер-свободівець Руслан Марцінків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Очільник Франківська додав, що очевидно буде зміна проєкт ремонту вилиці.

Ну, а в місті з цього приводу вже кепкують: “Не знаєте, що робити, тоді запитайте мера і скажіть, що на хвильку відвернетеся…

Нагадаємо, що на протязі 30 років Незалежності, в історичному центрі Івано-Франківська зникло майже усе безцінне в історичному і практичному значенні бруківочне покриття десятків вулиць. Про ціни на історичну бруківку читайте тут:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Довідково:

Трилінка (пол. trylinka) — бетонна плита для доріг і пішохідних доріжок у формі правильного шестикутника.

Польський інженер комунікацій Владислав Трилінський 14 грудня 1932 року подав заявку в Патентний уряд Варшави на бетонну плитку для доріг і пішохідних доріжок у формі правильного шестикутника. 15 вересня 1933 року інженеру був виданий патент № 18232 на бруківку, що згодом отримала назву трилінка або шашка Трилінського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

У Станіславові трилінкою виклали вулиці Антоневича (Вірменська), частину вулиці Коссаковської (Станіславська), Святого Станіслава (тупик, паралельний Станіславській), Тринітарську площу та частину вулиці Майзельса (Лесі Українки). Пізніше трилінкою забрукували й сучасну вулиця Толстого.

Як бачимо, список поповнився вулицею Донцова, яка колись мала назву Шайнохи (з 1920-го року).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності