Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Заступником пригожина в білорусі по пвк “вагнер” є ЯНИЧАР ІЗ ЧЕРНІВЦІВ

Новим ватажком підрозділів пвк «вагнер», які прибули до білорусі, є уродженець України.

За даними журналістів  Наша Нива , йдеться про 46-річного Сергія Чубка – уродженця Чернівців, який на початку 1990-х переїхав до рф.

Він воював у Чечні, а 2003 року навіть став головою комісії у справах молоді адміністрації російського міста Новоросійська.

«У грудні 2014-го Чубко став одним із засновників «козацької» організації у Новоросійську. російські козаки як добровольці масово поїхали воювати на боці росії після оголошення маріонеткових «ДНР» і «ЛНР», – йдеться у публікації.

Зазначається, що до «вагнера» Чубко приєднався у 2017 році, після чого вирушив до Сирії. Там він став головою ПВК у цьому регіоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«У липні цього року Чубко приїхав до білорусі з росії разом з рештою колон ЧВК, а пригожин поставив його керуючим бази в білорусі», – підсумували у виданні.

Нагадаємо, «вагнерівці» почали прибувати в країну після невдалого бунту в росії їхнього ватажка євгена пригожина.

Станом на 22 липня у білорусі перебувало близько 5 тисяч російських найманців.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності