Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Значну частину видатків на оборону Україні США виділять у… 2023 році, – Сенат

США запланували виділити Україні значну частину видатків на оборону у 2023 році, про це йдеться на сайті Сенату США.

$45 млрд. піде для України. Загальний розмір витрат наступного року становитиме $847 млрд.

У цю суму увійдуть збільшення виплат військовим і цивільним на 4,6%, закупівля нової авіаційної, морської та сухопутної техніки, а також боєприпасів та підтримка України.

Також США допоможуть Україні пройти майбутній опалювальний сезон, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко за підсумками зустрічі із послом США в Україні Бріджіт Брінк.

За його словами, вони обговорили збільшення постачання ядерного палива американською компанією Westinghouse, що дозволить Україні повністю відмовитись від російських ядерних збірок на своїх АЕС.

Нагадаємо, що минулого року, коли в Україні відбувся черговий скачок подорожчання газу через РФ, вірні друзі зі США розпочали експортувати до ЄС танкерами зріджений газ, а про потреби України чомусь усі забули тоді…

У свою чергу міністр Енергетики України Герман Галущенко повідомив, що резерв енергосистеми України є достатнім не лише для забезпечення внутрішнього попиту на електроенергію, а й для експорту до країн Євросоюзу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності