Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЛЕНД-ЛІЗ ще не розпочався, – секретар РНБО Данилов

Військова допомога від США за процедурою ленд-лізу ще не розпочалася.

Лендліз від США, який має спростити надання військової допомоги Україні, ще не почав діяти. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов.

Секретар РНБО Олексій Данилов пояснив: “Зброя зі США в Україну згідно із законом про ленд-ліз почне надходити найближчими місяцями”.

“Там є процедура. Ленд-ліз ще не починався. Але саме прийняття закону про ленд-ліз – дуже позитивне для нас рішення. І ленд-ліз буде, питання – коли. Тут ми повертаємося до того, що на війні у кожного годинник працює по-різному. Для когось доба це як доба, а для нас це зовсім інші виміри”, – сказав він.

Це може бути липень-серпень, можливо – вересень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Тут дуже багато факторів. Треба розуміти, що світ не такий великий. Усі знають, що у кого є в країні. Наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпаси радянського зразка 122-го та 155-го калібру майже не лишилося”, – зазначив Данілов.

Також секретар РНБО Олексій Данилов сказав: “Деякі діячі розповідають, що Україна втрачає на фронті щодня до 1000 військових. Однак вони не мають доступу до такої інформації”.

Він додав, що не знає, чим ці заяви можуть бути спровоковані, але зазначив, що “треба відповідати за свої слова“.

Зазначимо, що окрім ракет дальнього бою, США також побоюються продавати Україні бойові безпілотники Grey Eagle, повідомляє Reuters.

Зазначається, що “радар та обладнання для спостереження на безпілотниках можуть створити загрозу безпеці США, якщо вони потраплять до рук Росії”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності