Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Знову ця дволика НАТОвська Фінляндія відмовляє Україні…

Верховний суд Фінляндії постановив звільнити та відмовив у екстрадиції до України члена ДШРГ «Русич» Яна Пєтровского, який воював проти України, а у Фінляндії проживав під вигаданим ім’ям Воїслав Торден.

Про це повідомило фінське видання Helsingin Sanomat.

Однією із причин, які Верховний суд Фінляндії аргументував відмову у екстрадиції російського бойовика в Україну, названо умови утримання в українських тюрмах. Зокрема зазначається, що Європейський суд з прав людини визнав, що вони порушують третю статтю Конвенції з прав людини.

Згідно з рішенням Верховного Суду Фінляндії, більше немає умов для тримання Тордена під вартою, тому його необхідно негайно звільнити.

Яна Петровського під іменем Воїслава Тордена затримали за порушення міграційного законодавства Фінляндії у липні цього року. Щоб не допустити його депортації до росії, Офіс генпрокурора направив у Фінляндію необхідну інформацію та запит про затримання й тимчасовий арешт бойовика. Його розшукує СБУ за участь у складі терористичної організації у війні проти України.

Неонацист Ян Пєтровскій отримав посвідку на проживання у Фінляндії на підставі навчання його дружини-росіянки. Водночас адвокатка-росіянка намагалася запобігти екстрадиції Пєтровского з Фінляндії в Україну. Вона стверджувала, що він нібито не воював в Україні, а лише брав участь у «політичній діяльності». Натомість сам Пєтровскій в інтерв’ю російському виданню не приховував своєї участі у бойових діях на сході України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що Верховний суд Франції 10 листопада відхилив апеляцію української сторони та постановив, що український мільярдер Костянтин Жеваго не повинен бути екстрадований за звинуваченнями в розтраті у справі банку «Фінанси та кредит».

Адвокат Володимир Пищида розповів, чому неможливо екстрадувати всіх чи хоча б частину українців призовного віку,  як довго триває така процедура і які шанси, що ухилянти поїдуть з-за кордону до в’язниці, а не до ЗСУ.

Кримінальний суд Відня відмовив українській прокуратурі в екстрадиції бізнесмена Олега Бахматюка, якого розшукують у справі VAB Банку.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності