Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Зведення Генштабу ЗСУ із фронтів:

Бійці Сил оборони України минулої доби відбили атаки російських окупантів у районах шести населених пунктів в Донецькій області. Також ЗСУ продовжують завдавати загарбникам втрат у живій силі та техніці.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, війська рф продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій у Бахмутському та Авдіївському напрямах. Також загарбники намагаються покращити тактичне становище на Куп’янському, Лиманському та Запорізькому напрямках. В інших напрямках ворог намагається стримувати дії підрозділів ЗСУ, розповіли в українському військовому командуванні.

Українські військові минулої доби відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Веселе та Мар’їнка Донецької області.

Окупанти завдали 31 авіаційного та 8 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької області, а також здійснили 61 обстріл із реактивних систем залпового вогню.

«Надалі існує загроза завдання окупантами авіаційних та ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури на всій території України», – зазначається у зведенні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ситуація по окремих напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках – без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку ворог вплинув по районах Липівки та Хрінівки Чернігівської області.

На Куп’янському напрямку окупанти обстріляли позиції військ ЗСУ у районах населених пунктів Червона Зоря, Красне, Стариця, Дворічна та Новомлинськ Харківської області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На Лиманському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Макіївка, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Ямполівка, Торське і Ведмеже Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстріляно райони сімнадцяти населених пунктів. Серед них – Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмут, Озарянівка, Північне та Опитне Донецької області. Також загарбники завдали авіаудару поблизу міста Бахмут.

На Авдіївському напрямку вогневої поразки зазнали позиції наших військ у районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка. Біля останнього зафіксовано і ворожий авіаудар.

На Новопавлівському напрямку окупанти стріляли по Вугледару, Пречистівці та Нескучному Донецької області. Завдали авіаційний удар в районі міста Вугледар.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог продовжує обстрілювати позиції військ ЗСУ та цивільну інфраструктуру вздовж правого берега річки Дніпро. Постраждали райони 19 населених пунктів. Зокрема, Времівка і Новопіль Донецької області; Гуляйпільське, Оріхів, Мала Токмачка на Запоріжжі; Нововоронцовка, Осокорівка, Новотягинка, Токарівка, Янтарне Херсонської області та місто Херсон.

У Генштабі повідомляють, що за наявною інформацією, війська рф замінували дачні ділянки та узбережжя річок Конка та Чайка в межах Олешківської міської територіальної громади Херсонської області.

«Ворог примусово евакуював громадян України, які проживали на острові Великий Потьомкінський поблизу Херсона на поки що підконтрольну російським загарбникам територію», – йдеться у зведенні.

Також окупаційна «влада» проводить роботи з переключення Запорізької АЕС до енергетичної системи рф.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що навряд чи російсько-українська війна закінчиться до кінця року. За його словами, активні бої триватимуть ще деякий час.

російські військові безуспішно продовжують спроби прорвати оборону українських захисників на Донбасі.

Тим часом українські десантники розгромили позиції російських військових під Бахмутом у Донецькій області.

А Повітряні сили знищили два «шахеди» над Одесою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності