Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

За “неякісну” меддопомогу сімейних лікарів штрафуватимуть

Міністерство охорони здоров’я планує запровадити з першого січня 2021 року індикатори якості роботи сімейних лікарів.
Про це в повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Окрім сплати за принципом кількості укладених договорів, треба ще обов’язково, щоб були відповідні індикатори якості роботи наших сімейних лікарів. Це охоплення імунізації, це щеплення, які вони мають контролювати, проводити тим пацієнтам, з якими вони уклали договір. Це та ж робота з ковідними хворими“, – зазначив він.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ:

За словами Степанова, вже зараз МОЗ проводить перевірки, телефонуючи на гарячі лінії або сімейним лікарям, щоб дізнатися, що ті радять пацієнтам і як дотримуються стандартів.
За невиконання обо’язків для сімейних лікарів планують запровадити понижувальний коефіцієнт.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас Степанов повідомив, що починаючи з вересня і до кінця року МОЗ передбачає піднімати зарплати медикам через механізм доплат. Це стосуватиметься і лікарів, і середнього, і молодшого медичного персоналу в усіх лікарнях, районних, міських, пологових будинках. В абсолютних цифрах доплата складе 3 560 гривень.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності