Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

а кремль поклав на балакунів із Білого дому… і не тільки відповідальність…

…Білий дім поклав відповідальність за руйнування Каховської ГЕС на кремль, чий окупаційний контингент контролював греблю та цю територію в Херсонській області України.

Про це заявила прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу у Вашингтоні.

У випадку, якщо підрив Каховської ГЕС залишиться без належної реакції, це може підштовхнути володимира путіна до інших подібних злочинів.

Про це заявив заступник глави МЗС України Андрій Мельник.

Здійснивши катастрофу такого глобального техногенного масштабу, росіяни «вступили в новий вимір війни».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Світова громадськість висловила лише «занепокоєння». Це може спровокувати російського диктатора.

Представниця адміністрації американського президента зазначила, що Штати продовжують оцінювати те, що сталося із Каховською ГЕС.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є в адміністрації повніше уявлення про те, хто або що викликало руйнацію греблі, Жан-П’єр наголосила, що рф «взагалі не мала там бути».

«… Ця гребля була під контролем росії, і вони несуть відповідальність за руйнування, заподіяні цією війною. І ми зробимо все можливе, щоби підтримати народ України в цей непростий час», – сказала спікерка Білого дому.

Вона додала, що якби рф не влаштувала повномасштабне вторгнення в Україну, трагедії не було б, тому відповідальність за ситуацію лежить на саме кремлі.

Нагадаємо, в ніч на 6 червня кацапські окупаційні війська підірвали греблю та машинну залу Каховської ГЕС. Що викликало чергову хвилю занепокоєння в ООН, НАТО та ЄС…

Через надзвичайну ситуацію, що склалася після підриву, Президент України Володимир Зеленський скликав екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони.

Раніше було оприлюднено кадри наслідків підриву ворогом  Каховської гідроелектростанції. У Херсонській області оголошено евакуацію населення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич назвала злочинним и безрозсудным підрив росією Каховської ГЕС.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав підрив Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином і, ймовірно, найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс після підриву росією дамби Каховської ГЕС заявив про необхідність перемоги Україні на полі бою, оскільки терористів може спинити лише сила.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності