Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Жадібне ООН хвилює прогноз врожаю в Україні, а не результатів війни?..

Світовий врожай пшениці у 2023 році становитиме близько 786 млн тонн, він стане другим за величиною в історії, прогнозує Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО), того самого ООН в Радбезі якого сьогодні головує московія…

Що стосується України, то через війну врожай пшениці буде значно нижчим за середній, прогнозує ФАО.

«В силу економічні наслідки війни, включно з низькими відпускними цінами, багато фермерських господарств відмовляються від посіву пшениці. Через це, а також з урахуванням засушливих умов у деяких південно-східних районах, у 2023 році очікується урожай пшениці на рівні значно нижчому за середній», — вказують аналітики ООН.

В ЄС спостерігається помірне зростання виробництва пшениці проти попереднього року завдяки збільшенню посівів і загалом хорошим умовам, попри засуху в окремих країнах, таких як Іспанія, Італія і Португалія.

У США нещодавні дощі забезпечили деяке полегшення та посів озимих, тому там прогнозується зростання виробництва.

Мінагрополітики прогнозує, що валовий збір зернових та зернобобових культур в Україні в 2023 році обвалиться до 44,3 млн тонн проти 53,1 млн тонн.

Нагадаємо, у міністерстві сільського господарства Польщі повідомили, що імпорт українського зерна призупинять щонайменше до липня. Таких домовленостей вдалося досягти після візиту президента України Володимира Зеленського.

Проти поставок українського зерна також протестували у Румунії. Місцеві фермери блокували контрольно-пропускні пункти та мітингували  біля штаб-квартири Єврокомісії.

На початку березня Румунія і Польща звернулися до Єврокомісії з проханням розробити механізми, які допоможуть налагодити відстеження експорту зерна з України та уникнути демпінгу цін на шкоду місцевим фермерам.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності