Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Америці потрібне… РОСІЙСЬКЕ ГІМНО, – а як же санкції?

Вантаж із добривами і перегноєм з Росії слідує у США після того, як на минулому тижні Комісія з міжнародної торгівлі США скасувала значні антидемпінгові на цю продукцію, пише  Reuters  з посиланням на дані відстеження судів.

На тлі перемовин про розблокування українських портів, висунула умови для підписання угоди – скасування санкцій проти її агропродукції. Формально, таких санкцій не було з боку ЄС та США. Тим не менш, багато західних банків і трейдерів уникають російських поставок, побоюючись нарватися на правила, що швидко змінюються.

Отож, поки ООН лицемірно виправдовує російський ракетний удар по одеському порту наступного дня після підписання угоди в Туреччині про розблокування українських портів для експорту зерна, США мовчки готується поглинути першу партію російського гімна. Хоча, як кажуть українські військові: “У нас цього лайна по східних теренах у кожній лісопосадці та обабіч доріг, скільки хочеш, навіть запаковане у камуфляжні мішки в берцях, – не встидайтеся, беріть скільки хочете, і головне, що безплатно, тільки дайте нам наступальну зброю дальнього пораження… і ми ще Вам того гімна назбираємо і відправимо…”

Зрештою, Комісія з міжнародної торгівлі США скасувала значні антидемпінгові та антисубсидиційні мита на карбамідно-аміачно-нітратні добрива з Росії, щоб зменшити дефіцит добрив і зростання цін.

Згідно з Refinitiv Eikon, танкер Johnny Ranger під прапором Ліберії мав прибути до Нового Орлеана в понеділок із близько 39 тисяч тонн розчину аміачної селітри сечовини, добрива. За даними Eikon, судно завантажилося минулого місяця в Санкт-Петербурзі.

Представник Державного департаменту наголошує, що Сполучені Штати ніколи не накладали санкцій на продукти харчування чи сільськогосподарські товари з Росії. “На відміну від російського уряду, ми не зацікавлені в тому, щоб використовувати продовольство як зброю для створення гуманітарних криз за рахунок вразливих груп населення”.

У 2021 році Сполучені Штати імпортували з Росії карбамідно-аміачно-селітрових добрив на 262,6 мільйона доларів, повідомляє Міністерство торгівлі США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності