Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Арештовано кораблі і літаки за перевезення до анексованого Криму

Суд арештував 4 судна та 12 російських літаків за пасажирські перевезення до тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим та міста Севастополя (українська).

«За клопотаннями прокуратури судом накладено арешти на 12 літаків російського авіаперевізника, що перевозили пасажирів з/до закритого пункту пропуску «Сімферополь-авіа», та 4 судна, що заходили до закритих портів та терміналів Кримського півострова, таким чином, були засобом/знаряддям вчинення злочинів», – йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження розпочатого за ч. ч. 1, 2, 3 ст. 332-1, ст. 291, ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 332, та ст. 334 Кримінального кодексу України встановлено, що російською авіакомпанією незаконно використовувались 12 пасажирських літаків марок «Boeing» та «Embraer» для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також встановлено, що не менш ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим з порушенням законодавства. Такі дії розглядаються прокуратурою автономії як порушення норм міжнародного права та як дії, що підривають суверенітет України.

Разом з тим, з липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

«Завдяки співпраці та спільним зусиллям прокуратури автономії, державних органів і громадських організацій за останні роки спостерігається істотне зменшення кількості іноземних суден, що заходять до закритих портів Криму. До того ж іноземні судна з провідних морських держав взагалі не заходять до закритих гаваней півострова. Натомість порушують законодавство переважно судна під прапором Росії, інколи – Сирії, Єгипту, Лівану, тобто країн, з якими відсутня міжнародна співпраця на цьому напрямі», – сказано в повідомленні.

У прокуратурі АРК нагадали, що в рамках зазначеного провадження загалом накладено арешти на 236 повітряних суден та 55 морських суден, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над тимчасово окупованим Кримом, оскільки не може гарантувати безпеку польотів. Однак Росія налагодила регулярні перевезення авіаційним транспортом, що порушує українські закони та міжнародні правила.

Раніше суд арештував 65 літаків, що порушували правила в’їзду та виїзду з території тимчасово окупованого Криму.

Також в аеропорту Херсона затримали громадянина України, який підозрюється у причетності до організації на тимчасово окупованому півострові Крим незаконного призову на службу в армії РФ.

Крім того, в Херсоні перевізник організував незаконну схему перевезення пасажирів до РФ Керченським мостом через територію окупованого Криму. Зараз до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності