Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Білоруське МЗС відреагувало на визнання Росією незалежності Л/ДНР

Міністерстві закордонних справ Республіки Білорусь відреагували на рішення Росії визнати незалежність «ДНР» та «ЛНР».

У відомстві заявили, що Мінськ ставиться до нього з повагою.

Про це йдеться у заяві білоруського зовнішньополітичного відомства.

«Цей крок Росії має не тільки політичний, але і серйозний людський, гуманітарний вимір, враховуючи кількість російських громадян, які проживають на цих територіях і зазнають поневірянь протягом майже восьми років», – повідомили у відомстві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вчора, 21 лютого, президент РФ Путін підписав указ про визнання так званих «ЛНР» та «ДНР».

Після визнання Кремлем «незалежності» терористичних угруповань Л/ДНР, Росію хочуть виключити зі списку членів Європейського банку реконструкції та розвитку. Є всі підстави розраховувати на серйозну підтримку інших акціонерів банку щодо цього питання.

Міністр оборони України Олексій Рєзніков вважає, що своїм рішенням про «визнання» псевдореспублік Росія визнала власну агресію проти нашої країни. У відомстві зберігають спокій та впевненість, що держава поверне свій суверенітет.

Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель заявив, що не вважає російське визнання «ЛНР» і «ДНР» повномасштабним вторгненням, незважаючи на те, що РФ вже офіційно ввела свої війська на окуповані території Донецької та Луганської областей.

Україна ініціювала екстрений саміт «нормандської четвірки» після рішення РФ визнати незалежність Л/ДНР на окупованих територіях Донецької та Луганської області та запровадження туди російських військ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету вирішив невідкладно розглянути проект закону №7012 щодо збільшення ефективності фінансування армії. Документ обговорять 23 лютого, заявив голова Комітету Юрій Арістов.

Посли країн ЄС вирішили не визнавати паспорти Росії, видані громадянам «ДНР» та «ЛНР». Ще одним заходом дипломатів стане заборона імпорту та експорту з республік.

Рада Федерації РФ офіційно ратифікувала «договори про дружбу та співпрацю» з так званими «Л/ДНР». Таким чином, Кремль повноцінно визнав незалежність недореспублік.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності