Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ПРИЗУПИНИТЬ сертифікацію ПП2 Німеччина в знак “підтримки” України… ТИМЧАСОВО

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек доручив підзвітному йому Федеральному мережевому агентству відкликати позитивний сертифікат для російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це пише The Spiegel із посиланням на співрозмовників в урядових колах.

Сертифікат, виданий попереднім урядом наприкінці жовтня, стосується безпеки постачання природного газу до Німеччини, яка, на той час, не була поставлена ​​під загрозу введенням в експлуатацію «Північного потоку — 2».

Однак згідно з новим листом, урядовці змінили своє рішення через переоцінку геостратегічної ситуації та через ескалацію на сході України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Затвердження (газопроводу) без цього сертифіката неможливе», — заявили співрозмовники видання у міністерстві.

The Spiegel зазначив, що віце-канцлер Хабек місяцями готувався до цього кроку та ніколи не поділяв погляди старого уряду на російський газопровід. Вказано, що за останні кілька тижнів міністр економіки Німеччини переконав канцлера Шольца та його партнерів із коаліції СДПН щодо зупинки сертифікації «Північного потоку-2».

Найближчими тижнями Федеральне міністерство економіки планує ретельно вивчити вплив геополітичних подій та ситуації на сході України на надійність поставок.

Як повідомлялось, 22 лютого канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина призупинить (не плутати зі значенням слова “зупинить”, – ред.) сертифікацію російського газопроводу «Північний потік-2». Глава федерального уряду наголосив, що вживає заходів у відповідь на агресивні дії РФ щодо України.

Раніше канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що у разі російського вторгнення в Україну «Північний потік-2» не буде запущений і потрапить під санкції ЄС.

Нагадаємо, 21 лютого президент РФ Путін підписав указ про визнання так званих «ЛНР» та «ДНР» та офіційно ввів російські війська на Донбас.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності