Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Більше Німеччини Україні допомагають хіба США, – Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна допомагає Україні більше, ніж “майже хтось інший”. За його словами, країна є одним із головних прихильників України.

Про це повідомляє The Telegraph.

“Німеччина є одним із головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, лише Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж ми”, – сказав Шольц. Кажуть, що Макрон вже образився і плакав на колінах у дружини після цієї заяви німця, а Джонсон просто пообіцяв при зустрічі дати в рило…

Статистична таблиця військової допомоги Україні від Заходу станом на 10 травня, конвертована 2 червня 2022р.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кілька днів перед цим голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час зустрічі з міністром оборони Німеччини Крістіною Ламбрехт і обговорення з нею постачання Україні зброї  попросив у Німеччини підводні човни!?!

“Розраховую, що системи IRIS-T в найкоротші терміни зможуть бути поставлені до України та захищати українські міста від нальотів російської авіації та ракетних обстрілів. Не виключаю отримання від Німеччини підводних човнів, тому що ми готові стати оборонним східним кордоном усієї Європи”, — сказав голова ВР.

Зважаючи, що ВМС України не мали досі підводних човнів, а той один, який ще, мабуть, пам’ятав живого Леніна ми рахувати не будемо, а отже відповідно у ВМСУ нема навчених для сучасних субмарин екіпажів, якщо рядовий склад екіпажу можна підготувати за рік-два, то вищий офіцерський склад для управління таким човном готуватиметься значно довше. Пригадаймо, що навіть строкова служба у ВМС часів СРСР і за Незалежності України завжди була на третину тривалішою, хіба це просто так було? Зважаючи, що Україні потрібна зброя вже і негайно для війни на суходолі, прохання Стефанчука про субмарини виглядає так само, якби Мати Тереза раніше попросила у ВООЗ безкоштовного лікування простатиту для обездолених жінок...

Нагадаємо, що 29 травня німецьке видання повідомило, що Німеччина майже перестала постачати зброю в Україну.

29 травня міністр економіки ФРН Роберт Хабек заявив про марні закиди України щодо недостатності військової допомоги від Німеччини.

При цьому 31 травня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна чекатиме на відповідне озброєння для деокупації всієї своєї території, щоб уникнути десятків тисяч жертв.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності