Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чехія пам’ятає і не прощає: 1968 крон для України і “візовий бан” росіян

Громадяни Чехії переказують на допомогу Україні суми у 1968 крон, нагадуючи таким чином про вторгнення радянських військ до Чехословаччини у 1968 році,  повідомило посольство України в Чехії.

“У ці дні на благодійний рахунок посольства на підтримку української армії надходять десятки платежів від чеських друзів на суму “1968””, – йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначили, що вчора в Празі відбувся благодійний концерт під назвою NeverMore 68, який провів паралель між окупацією Чехословаччини в серпні 1968 року та російським вторгненням в Україну в 2022 році.

Головною зіркою вечора буде український інді-рок гурт Brunettes Shoot Blondes, члени якого вступили до лав територіальної оборони.

В парламенті Чехії підтримали “візовий бан” ЄС для громадян російської федерації.

Нагадаємо, що захисники рускава міра раніше писали в своїх ЗМІ, що візовий бан для росії хочуть запровадити тільки ті країни, що не мають курортних надходжень від багатих кацапів. Але зазначимо, що славнозвісний чеський курорт Карлові Вари завжди був на 80% окупований саме багатими туристами з кацапстану, що не завадило Чехії солідарно підтримати Україну…

“Я виступаю за це давно. Це повинно було стати однією з перших санкцій. Абсурд підтримувати вбивство жінок і дітей в Україні, а потім їхати розважатися в ЄС і сміятися над нами, які ми дурні”, – прокоментував глава зовнішньополітичного комітету парламенту Марек Женішек.

Також прем’єр-міністри Чехії та Словаччини у річницю радянського вторгнення до Чехословаччини закликали допомагати Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Підтримуючи Україну, ми підтримуємо власну безпеку. Ми не хочемо, щоб росія була нашою сусідкою”, – сказав словацький прем’єр Едуард Хегер.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності