Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чехія бере під контроль біженців та продовжує допомогу Україні

Попри те, що Чехія сьогодні одним із найбільших лобістів України в ЄС та НАТО після Польщі та країн Прибалтики, тут обмежили виплати гуманітарної допомоги українським переселенцям.

Таке рішення підтримала верхня палата парламенту країни, повідомляє Czech Radio.

Посібник у розмірі 200 євро більше не нараховуватиметься, якщо чеська держава безкоштовно надає біженцям притулок дах, харчування та гігієнічні засоби.

Також влада Чехії почне перевіряти, чи проживають зареєстровані переселенці за тими адресами, які були ними заявлені.

Тим, кому допомога належить, вона нараховуватиметься лише за місцем постійної реєстрації.

Окремо уряд Чехії повідомив про надання чергової допомоги Україні у сумі Є 350 млн., що є значною сумою від такої маленької країни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами прем’єра Чехії, п’ятьма пріоритетами країни під час головування в ЄС будуть вирішення кризи біженців, повоєнне відновлення України, енергетична безпека, стратегічна стійкість європейської економіки та зміцнення оборони та демократії.

Післявоєнне відновлення України стане одним із пріоритетів Чехії під час головування у Раді Європейського Союзу.

Про це заявив чеський прем’єр-міністр Петро Фіала, представляючи програму діяльності країни, чеська газета передає Blesk. Зазначимо, що багато українців ще пам’ятають ті часи, коли у 1980-х рр. чехословаки будували в Україні лікарні. школи та житлові будинки, мати квартиру в якому мріяли навіть партійні чиновники…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності