Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Черговий, третій, суїцид серед військовихв АТО-ООС менше ніж за місяць

У Луганській області знайшли застреленим контрактника 1998 року народження з Кіровоградщини.

Про це інформує Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Хлопець був родом з села Новогригорівка Друга Кіровоградської області. За версією слідства, боєць покінчив життя самогубством.

“Попередньо встановлено, що військовослужбовець покінчив життя самогубством шляхом пострілу у підборіддя з ввіреної йому штатної зброї за місцем несення військової служби”, — йдеться в повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Було відкрито кримінальне провадження. Розглядаються також інші версії, зокрема: умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

Зазначимо, що від грудня 2021 року це вже третій випадок самогубства у лавах українських військових на Донбасі.

Так, 10 січня у Донецькій області на посту знайшли застреленим 22-річного військовослужбовця-контрактника з Кривого Рогу. За попередньою версією, він покінчив життя самогубством з ввіреної йому зброї.

29 грудня 2021 року теж на Донеччині знайшли метрвим контрактника 1985 року народження, уродженця Запоріжжя. Правоохоронці стверджують, що він теж наклав на себе руки.

Менш ніж за тиждень до цього на Луганщині знайшли тіло 21-річного українського військового-контрактника з Херсонщини. Слідчі говорять, що він застрелився на нічному чергуванні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крайні суїциди військових і ветеранів АТО-ООС:

У листопаді 2021-го учасник АТО з Волині покінчив життя самогубством. Хлопець був одним із 14 бійців, хто вижив під Волновахою.

У Чернігівській області 24 жовтня, у 169-му навчальному центрі “Десна” застрелився солдат строкової служби. У цій же самій військовій частині у квітні застрелився військовослужбовець-контрактник 1996 року народження.

У червні у Кривому Розі знайшли повішеним 48-річного військового. Лише за 5 днів до смерті він заступив на службу за контрактом.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності