Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

COVID-штам “КРАКЕН” вже на Українському кордоні…

Попри те, що пандемія коронавірусу в Україні загинула 24 лютого 2022 року, українців й далі продовжують лякати новивми штамами цього “лабораторного звіра”. Так Національне агентство громадського здоров’я Молдови підтвердило перші в країні випадки інфікування штамом коронавірусу XBB.1.5 («Кракен»), який є найбільш заразним із відомих нині штамів.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Штам «Кракен» було виявлено під час відбору зразків коронавірусу для секвенування. Аналіз показав, що всі 16 відібраних зразків належали до варіанту «Омікрон», із них три – до штаму «Кракен»: у двох чоловіків із Кишинева й жінки з Дубоссар.

У Нацагентстві громадського здоров’я Молдови порадили громадянам вакцинуватись проти коронавірусу, аби запобігти важким випадкам захворювання та смерті від COVID-19, а також дотримуватись профілактичних заходів.

Нагадаємо, в Пензенській області росії виявили перший на території росії випадок зараження різновидом коронавірусу «Кракен». Про це повідомили у прес-службі росспоживнагляду.

У Румунії підтвердили перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу «Кракен», який виявився заразнішим за всі попередні штами.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності