Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ДОЖИЛИСЯ – для боротьби з корупцією в Україні приїде американський прокурор з командою

Міністерство юстиції США надасть Україні федерального прокурора з додатковим персоналом для допомоги у питаннях корупції, заявив Генеральний прокурор США Меррік Гарланд під час свого візиту до Києва.

В Офісі Генерального прокурора України цю інформацію підтверджують.

“Серед іншого, департамент надасть Україні експерта-прокурора Міністерства юстиції для консультування з питань боротьби з клептократією, корупцією та відмиванням грошей, – наголошується у релізі на сайті Мін’юсту США.

Як зазначається, Мін’юст США використовуватиме всі можливості для притягнення до відповідальності тих, хто вчиняє воєнні та інші злочини в Україні.

Крім того, для підтримки цільової групи департаменту з клептозахоплення планується направити двох юристів-експертів із управління з міжнародних справ – одного до посольства США в Європі, а іншого – до посольства США на Близькому Сході.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ці старші юристи тісно співпрацюватимуть зі своїми колегами в державах-членах ЄС і країнах Близького Сходу, щоб сприяти взаємній правовій допомозі та екстрадиціям, пов’язаним із незаконним фінансуванням Росією та ухиленням від санкцій, зокрема щодо включених до списку російських олігархів, які підтримували російський режим та його зусилля щодо підриву суверенітету України”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в березні 2022 року генеральний прокурор США Меррік Гарланд оголосив про створення Цільової групи з клептозахоплення для подальшого використання інструментів і повноважень департаменту проти спроб ухилитися або підірвати економічні дії, вжиті урядом США у відповідь на російську військову агресію.

“З того часу оперативна група сприяла захопленню супер’яхт двох осіб, які перебувають під санкціями, тісно пов’язаними з російським режимом; ліквідувала російські злочинні мережі; та серед інших дій, примусові порушення санкцій”, – сказано в повідомленні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності