Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

США ЛИХОМАНИТЬ: надзвичайний режим електропостачання, пальне, ціни, недовіра від республіканців і утиск права на зброю…

Президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав розпорядження щодо запровадження надзвичайного режиму через кризу у сфері електропостачання, – декларація, оприлюднена сайтом Білого дому.

“Багато факторів загрожують здатності Сполучених Штатів забезпечувати достатню кількість електроенергії для задоволення очікуваного попиту споживачів. Ці фактори включають перебої на енергетичних ринках, спричинені вторгненням Росії в Україну, та екстремальні погодні явища, що посилюються зміною клімату”, – йдеться у розпорядженні.

І це тільки верхівка айсберга.

Водночас Європа зіштовхнулася із ситуацією, коли ціна дій проти РФ виявляється надто високою для деяких держав, пише німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“ЄС припинить імпорт нафти з Росії. Але це стосується лише нафти, яка прибуває танкерами. А Угорщина, Словаччина та Чехія можуть продовжувати постачати трубопровод “Дружба”, – йдеться у матеріалі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також у матеріалі повідомляється, що Росія зможе обійти заборону на танкерний експорт нафти як мінімум двома способами: перестрахуванням танкерів і змішуванням нафти в пропорції, де російська складе 49,99%.

Та й ситуація із російськими нафтовими танкерами біля берегів США не додає нікому довіри. А тепер ще й новенькі французькі та американські чіпи на збитій ЗСУ російській військовій техніці виявилися якось невчасно…

Ще одного “добродія-союзника” Туреччину посол України в цій країні Василь Боднар назвав серед країн, що купують вкрадене Росією українське зерно, повідомляє Reuters.

У цей же час Німеччина, яку світовий експерт в області стратегій Едвард Люттвак назвав головним винуватцем повномасштабного вторгнення Росії в Україну, безсоромно заявляє, що надає найбільше військової допомоги серед всіх країн, при цьому майже абсолютно нічого їй не давши. Гальмують свої поставки зараз і США, а байден натякає на те, що Україні, мабуть, таки доведеться поступитися своїми територіями Росії задля досягнення миру та забороняє бити ракетами по російській території…

Тож і не дивно, що Республіканська партія в Конгресі, не довіряючи Білому дому, вимагає для себе контролю над всією допомогою, що надається Україні. Додамо сюди ріст цін на пальне та пропорційне зростання цін через подорожчання транспортування на інші товари, паде рейтинг довіри до уряду, який за останні роки й так є на доволі невисокому рівні.

А ГОЛОВНЕ, як і передбачала наша ґазета “За лаштунками”, Байден і його Демократична партія таки захотіли позбавити головної американської цінності, гарантованої кожному громадянину Конституцією США – права на володіння вогнепальною зброєю. Проголосивши “Досить, вистачить!” Президент США Джо Байден у минулий четвер закликав Конгрес заборонити штурмову зброю у населення, розширити перевірки біографії та вжити інших заходів щодо контролю за зброєю, щоб вирішити проблему масових розстрілів, що обрушилися на Сполучені Штати, пише Reuters.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності