Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Фільм “Демонік” через скарги віруючих знімають з прокату в Івано-Церківську, – це вам не Тернопіль…

В Івано-Франківську, який за кількістю церков і капличок на квадратний кілометр і душу населення ще називають “Івано-Церківськ”, громадська організація “Християнський рух за життя” звернулася до одного з двох кінотеатрів, що ще дивом збереглися у місті,  з вимогою зняти з прокату фільм південноафриканського і канадського режисера Ніла Бломкампа із назвою, що говорить сама за себе – “Демонік”.

Копія відповідної заяви громадської організації є в розпорядженні ЗМІ.

Ми, представники християнських та громадських організацій Івано-Франківська, просимо вас зняти з прокату фільм” Демонік “. Він ображає релігійні почуття віруючих людей міста і пропагує сатанізм, який сам по собі є деструктивним. Продовження показу може обурити громадськість міста і створити негативний імідж кінотеатру, що, в свою чергу, негативно вплине на кінокультуру в місті “, – наголошується в зверненні.

Під документом підписався голова ГО “Рух за життя” Дубас Ярослав, який за сумісництвом є депутатом міської ради Івано-Франківська від партії “Свобода”.

У свою чергу кінотеатр звернувся до дистриб’ютора фільму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У терміновому порядку просимо зняти з прокату в нашому кінотеатрі фільм” Демонік “в зв’язку зі зверненням громадських і церковних організацій. Пропонуємо замінити два сеанси фільму” Демонік “на два сеанси фільму” Загін самогубців “, – йдеться в листі.

Представник компанії прокатника підтвердив журналістам, що фільм буде знятий з прокату в цьому кінотеатрі.

 

Відзначимо, що “Демонік” це канадський науково-фантастичний фільм жахів режисера Ніла Бломкампа, знятий ним за власним сценарієм. За сюжетом, в сучасному світі орден екзорцистів бореться з демонами за допомогою технологій, а не молитов. Завдяки пристрою, який здатен створювати проекції в свідомості інших людей, служителі церкви відловлюють нечисть, яка таїться в душах людей. Головному герою доведеться заглянути в розум своєї матері, яку обвинувачують у вбивстві понад 20-ти осіб, щоб відшукати істинну причину її жорстокості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вперше фільм був показаний на 71-му Берлінському міжнародному кінофестивалі в березні 2021 року. Його прем’єра в Україні відбулася 29 липня.

Зазначимо, що саме завдяки ГО ” “Християнський рух за життя” в Івано-Франківську відкрили навпроти пологового будинку “Віконечко життя”, де тепер горе-матері можуть залишати своїх немовлят, не заподіюючи їм шкоду, як це було досі. Доволі приємно, що в обласному центрі є така організація, що зберігає свою свою дієво ефективну громадську і християнську позицію.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нагадаємо, що раніше в “Івано-Церківську” його мер-свободівець Руслан Марцінків із депутатами-однопартійцями відмовилися цього року від традиційного святкування Івана Купала, як язичницького свята, коли їхня партія закликає до збереження генетичного історико-традиційного коду Нації. А вже буквально тиждень тому у сусідньому Тернополі, яким теж керує мер-свободівець Сергій Надал на музичному фестивалі “Файне місто” сатанинський рок-гурт з Польщі прямо на сцені відслужив під гітари на сцені чорну месу, у той час, коли за сценою були спалення хреста, пародії на Святі Тайни сповіді, причастя та шлюбу, спалення хреста – святотатства, що їх дозволяють українці чинити на своїй землі іноземцям. І тільки тоді, коли із засудженням цього виступили українські єпископи, та наше видання “ЗЛ”  задалося вголос питанням, чи міг такий музфестиваль пройти без підтримки мерії Тернополя, Сергій Надал зреагував на те, що коїлося у нього під носом…

Після таких, новин споглядаючи на мерів Тернополя та Івано-Церківська, мимоволі задаєшся питанням, а чи справді вони однопартійці?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності