Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Фріланд може бути хіба секретаркою у Джонсона, але той фальші не любить…

Віце-прем’єр Уряду Канади, етнічна українка Христя Фріланд розглядається на посаду генерального секретаря НАТО, повідомляє CBS NEWS, те саме що нещодавно перепрошували Кулебу та Єрмака за неправдиві новини, щодо торгівлі ОП гуманітарною зброєю…

Нагадаємо, що нацю посаду також більш реалістично прогнозують екс-прем’єра Британії Бориса Джонсона.

Зазначається, що в Канаді Фріланд зараз опинилася в центрі спекуляцій, оскільки поширюються розмови про її можливе призначення генсеком НАТО. Загалом, у НАТО серйозно розглядають можливість призначення жінки на посаду Генсека, йдеться у матеріалі.

Христя Фріланд – найвідоміша канадка українського походження, відома журналістка, ексміністерка закордонних справ, нинішня міністерка фінансів та віцепрем’єрка Канади. Та сама етнічна українка, яка всупереч санкцій і прохань Києва підтримала Трюдо (франко-канадська копія Макрона) щодо передачі росії та німеччині відремонтованої в Канаді турбіни для “Північний потік-1”, що дає можливість заробляти нові кошти для російської військової машини… Це рішення Трюдо і Фріланд схвалили саме під час ракетного удару москалями по центру мирної Вінниці…

Щонайменше чотири різних джерела – в Оттаві, Вашингтоні та Брюсселі, де розташована штаб-квартира НАТО – кажуть, що ім’я Фріланд кілька місяців обговорювалося в міжнародних колах з питань оборони та безпеки як потенційного наступника нинішнього генсека НАТО Єнса Столтенберга – колишнього норвежського лівого-журналіста і запеклого марксиста, що смачно критикував НАТО… А згодом його очолив у 2014 році. Термін повноважень Столтенберга мав закінчитися вересні 2022 року, але лідери НАТО через російське вторгнення в Україну продовжили цей термін до 2023 року.

“Є кілька дуже кваліфікованих жінок, які були б дуже хорошими кандидатами”, – сказав конфіденційно високопосадовець НАТО CBC News у серпні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, є певний імпульс, щоб жінка стала наступним Генсеком НАТО.

За даними журналістів, у штаб-квартирі НАТО наголошують, що військовий альянс, який існує сім десятиліть, прагне отримати свіжу перспективу, яку жінка принесе на посаду генерального секретаря. У НАТО шукають людину з твердістю та міжнародними зв’язками.

Там також обережно оцінюють шанси Фріланд, припускаючи, що вона перебуває приблизно “в середині списку” жінок, які стануть сильними, кваліфікованими кандидатками.

“Наявність канадця (у ролі генсека -, ред.) може бути бажаною з точки зору посилення участі Канади в альянсі”, – сказав Кріс Скалуба з вашингтонського аналітичного центру Atlantic Council.

Про Фріланд загалом добре думають у європейських і трансатлантичних колах безпеки, додав аналітик.

Джерела в Брюсселі повідомили, що ім’я Фріланд з’явилося восени минулого року. Питання, на яке поки немає відповіді, полягає в тому, чи сама Фріланд може бути зацікавлена ​​в цій роботі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але Північний потік-1 і Газпром це якір, який повинен потягнути Фріланд на дно…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності