Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ЗРАДНИЦЯ В ПЕРШОМУ ПОКОЛІННІ – невже вся КАНАДІЙСЬКА ДІЯСПОРА така ж, як Христя Фріланд?..

Віцепрем’єрка та міністерка фінансів Канади, українського походження, Христя Фріланд заявила, що вважає за правильне рішення повернути Німеччині турбіну для Північного потоку-1.

Про це повідомляє CNBC.

Фріланд лицемірно наголосила, що Канада «рішуча у своїй підтримці України», але в цьому питанні необхідна солідарність із іншими країнами, зокрема з Німеччиною.

Міністерка зазначила, що через скорочення постачання з боку Газпрому через Північний потік Німеччина могла втратити частину можливостей для підтримки України.

Нагадаємо, минулого тижня Оттава вирішила передати Німеччині турбіну для Північного потоку-1.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що рішення передати Німеччині підсанкційну турбіну для російського Північного потоку було дуже складним, його сильно тривожили муки совісті, коли він в голові підраховував прибутки за вбивство українців від цієї зрадливої угоди, що суперечить всім діючим санкціям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Офіційно передачу турбіни ухвалили 11 липня, незважаючи на заклики України не робити цього.

Київ безсило розкритикував таке рішення, назвавши його небезпечним прецедентом і вимагає цілісного санкційного режиму. Світовий конгрес українців звернувся до суду з вимогою скасувати дозвіл на передачу Німеччині турбіни.

Турбіну Siemens відправили на ремонт до Канади, де вона «застрягла» через санкції проти нафтогазової галузі Росії, запроваджені після її повномасштабного вторгнення в Україну.

До слова, в містах Демонтон та Монктон (крихітна провінція Нью-Брансуік), пройшли мітинги і на підтримку України та проти відправки турбіни до росії… але де та чисельна діяспора українська, що становить біля 15% населення Канади, – мабуть, про це знає Борис Джонсон, але він вже нікому про це не розкаже…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності