Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

G7 звернулася до Росії щодо України

Посольство США в Україні опублікувало на своєму офіційному ресурсі Заяву міністрів закордонних справ країн Великої сімки щодо України.

Згідно цієї заяви Міністри закордонних справ G7 одностайні у засудженні дій Росії з підриву суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України:

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

“Ми, міністри закордонних справ країн Великої сімки – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки й Верховний представник Європейського Союзу – одностайні у своєму засудженні тривалих дій Росії, спрямованих на підрив суверенітету, цілісності й незалежності України.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сьогодні, через сім років після нелегітимної та протиправної анексії Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, ми підтверджуємо свою непохитну підтримку і відданість незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Статут ООН, Гельсінський заключний акт і Паризька хартія чітко визначають засадничі принципи поваги до територіальної цілісності будь-якої Держави та заборону застосування сили для зміни кордонів. Застосовуючи силу проти територіальної цілісності України, Росія однозначно порушила міжнародне право всупереч цим принципам.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Ми беззастережно засуджуємо тимчасову окупацію Росією Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Спроби Росії узаконити це не визнаються і не будуть визнані. Ми засуджуємо порушення Росією прав людини на півострові, зокрема кримських татар. Ми закликаємо Росію поважати свої міжнародні зобов’язання, надати доступ для міжнародних спостерігачів і негайно звільнити всіх несправедливо затриманих. В цілому ми вітаємо ініціативу України щодо створення Міжнародної кримської платформи для консолідації зусиль міжнародної спільноти стосовно Криму.

Ми також рішуче виступаємо проти продовження Росією дестабілізації України, особливо в окремих районах Донецької та Луганської областей, нехтуючи зобов’язаннями, взятими на себе в рамках Мінських угод. Повна імплементація Мінських угод – це шлях до миру. Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником.

Ми вітаємо рішення про припинення вогню від 27 липня минулого року, яке значно зменшило насильство в зоні конфлікту. Втім, конфлікт продовжує забирати життя людей і завдавати серйозної шкоди критичній інфраструктурі. Ми осуджуємо недавню військову ескалацію збройних формувань, які підтримує Росія, на лінії зіткнення. Ми закликаємо Російську Федерацію припинити підживлювати конфлікт, надаючи фінансову й військову підтримку збройним формуванням, яким сприяє Росія на сході України, і надаючи російське громадянство сотням тисяч українських громадян, а натомість відповісти взаємністю на кроки, які нещодавно здійснила Україна для поліпшення життя людей по обидва боки лінії зіткнення. Ми підтверджуємо важливість дотримання режиму припинення вогню як основоположного для будь-якого прогресу на шляху мирного врегулювання конфлікту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми вітаємо невтомні зусилля Франції та Німеччини в рамках Нормандського формату із просування дипломатичного шляху врегулювання конфлікту і підтверджуємо нашу готовність надавати подальшу підтримку цим зусиллям. Ми закликаємо всі сторони повністю виконувати Мінські домовленості та наголошуємо на відповідальності Росії в контексті конструктивної участі в Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі з метою досягнення справедливого і довгочасного політичного розв’язання конфлікту.

Велика сімка залишається повністю відданою виконанню санкцій і продовжить підтримувати Україну в утвердженні її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності в її міжнародно визнаних кордонах. Крим – це Україна”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності