Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Гасили лісові пожежі «на папері»: на Луганщині повідомили про підозру посадовцям ДСНС

На Луганщині розгоряється скандал, пов’язаний з масштабними лісовими пожежами літа 2020 року.
За інформацією телеграм-каналу Северодонецк Times, слідчі ДБР повідомили днями про підозру трьом місцевим посадовцям Державної служби надзвичайних ситуацій.

Чиновники пожежно-рятувальної служби звинувачуються в тому, що гасили пожежі у Новоайдарському районі Луганської області… на папері.

Іншими словами, посадовці підробляли акти гасіння пожеж, хоча фактично пожежні розрахунки на місце події не виїздили.

Так, на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 «Озеро Вовче» в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких у вогні загинули троє людей, знищено житлові будинки, господарчі споруди та інше майно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Втім, як з’ясували слідчі, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїздили. Згодом пожежними чиновниками підрозділів ГУ ДСНС у Луганській області було складено акти про пожежу, до яких було внесено завідомо неправдиві дані щодо керівників гасіння пожежі, сил та засобів, начебто залучених до роботи з гасіння пожеж.

ДБР оголосило трьом посадовцям ДСНС підозру у скоєнні службового підроблення, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті фальсифікаторам загрожує штраф у сумі від 2 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

В світлі викладеного, виникають певні питання щодо мети, яку переслідували посадовці Луганського головного управління ДСНС, вносячи в офіційні документи завідомо неправдиві дані. Зокрема, чи не було це спробою приховання масштабних розкрадань матеріальних ресурсів, які виділяються для потреб виконання пожежними підрозділами своїх обов’язків, на приклад, пального.

В даному контексті варто згадати, що вже в жовтні того ж року на Луганщині спалахнули ще більш масштабні лісові пожежі, у яких також загинули люди, а сотні мешканців регіону залишились без даху над головою. Схоже, значною мірою вони були зумовлені тим, що уроки липневих пожеж не були належним чином враховані. Чи є в цьому вина пожежних чиновників-фальсифікаторів, сподіваємось, також покаже слідство.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності