Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Грузія відмовляється від вступу до ЄС… “через Саакашвілі”

Правляча партія Грузії так не хоче випускати на волю колишнього президента Михеїла Саакашвілі, що готова заради його подальшого ув’язнення відмовитися від євроінтеграції. Такий висновок можливо зробити через заяву мера Тбілісі та генерального секретаря «Грузинської мрії»,  колишнього футболіста італійського клубу «Мілан» Каха Каладзе.

Його висловлювання транслює місцеве агентство «Новости-Грузия».

«Хтось каже, що Грузія не отримає статусу кандидата в ЄС, якщо ми не звільнимо Михеїла Саакашвілі… Можу сказати своє ставлення – ми взагалі не хочемо такого статусу, хай собі залишають, якщо це обов’язкова умова. У нас є конституція, є закони, яких ми, громадяни цієї країни, маємо дотримуватися у першу чергу», – заявив на сьогодні представник олігархічної партії Грузії.

Але потім Каладзе додав, що грузинська влада взяла на себе зобов’язання виконати 12 пунктів, які є передумовою для отримання кандидатського статусу, і буде робити все, щоб Грузія стала членом великої європейської родини.

Нагадаємо, що на початку січня радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна офіційно звернулась до Грузії з проханням віддати їх громадянина та колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі Україні чи будь-якій іншій європейській країні.

Президентка Молдови Майя Санду закликала Грузію вивезти Міхеїла Саакашвілі на лікуванні за кордон.

Четвертий президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, який був політичним опонентом Міхеїла Саакашвілі, ініціював звернення з вимогою випустити політика за кордон на лікування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності