Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Іноземців прийматимуть на контрактну службу до Сил територіальної оборони ЗСУ

Іноземці та особи без громадянства зможуть стати добровольцями Сил територіальної оборони Збройних Сил України, – закон.

Таку можливість передбачає Закон «Про основи національного спротиву», що був прийнятий Верховною Радою 16 липня і наразі очікує підпису президента.

Зокрема підпункт 1 пункту 1 статті 1 закону передбачає, що іноземець чи особа без громадянства, який перебуває в Україні на законних підставах впродовж останніх п’яти років може бути на добровільній основі зарахований для проходження служби у складі добровольчого формування Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Водночас наступний підпункт визначає, що добровольче формування територіальної громади – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної громади, який призначений для участі у підготовці та виконанні завдань тероборони в межах території відповідної територіальної громади.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Порядок комплектування добровольчих формувань територіальних громад на добровільній основі ще має затвердити Кабінет Міністрів України.

ФОТО ілюстративне, з відкритих джерел

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності