Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Кацапи море довкола о. Зміїного обізвали “територіальними водами РФ”

Минулими вихідними кацапи погрожували обстрілом цивільному іноземному судну біля острова Зміїний, яке територіально належить до Одеської області.

“Цивільне судно “Britta K” під прапором Республіки Того, яке здійснювало транзитний прохід українськими територіальними водами поблизу острова Зміїний, отримало сигнал від росіян з вимогою покинути територіальні води Росії, інакше за ним буде застосовано зброю”, – повідомили в ЗСУ.

Нагадаємо, що раніше Україні розраховувала, що Великобританія допоможе їй розблокувати українські порти у Чорному морі, але Лондон не планує відправляти військові кораблі Королівського флоту в Чорне море, щоб допомогти експортувати продовольство з України. Про це заявив речник уряду, повідомляє “Європейська правда” із посиланням на The Guardian.

“Підла путінська блокада Одеси перешкоджає доступу їжі до тих, хто її потребує. Ми продовжимо інтенсивно працювати з міжнародними партнерами, щоб знайти шляхи відновлення експорту зерна з України. Однак поки немає планів розгорнути військові кораблі Великої Британії в Чорному морі”, – сказав він.

Глава МЗС Литви у понеділок на зустрічі з британською колегою Ліз Трасс запропонував створення військово-морської коаліції для зняття російської блокади з українського експорту зерна через Чорне море.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністр припустив, що військово-морська операція з супроводу — не під егідою НАТО — могла б захистити кораблі із зерном, коли вони прямують через Чорне море та повз російські військові кораблі.

Трасс сказала, що Британія хотіла б, щоб британські військово-морські кораблі приєдналися до ескорту, якщо вдасться вирішити практичні питання, включаючи розмінування та надання Україні більшої дальності зброї для захисту гавані від нападу Росії.

Як повідомлялося раніше, Кремль, який вже вкрав з України понад мільйон тон зерна, звинуватив Україну і Захід у створенні глобальної продовольчої кризи.

Країни Групи семи обговорюють між собою, як можливо розблокувати експорт зерна з України, а ЄС вже запропонував план підтримки експорту української сільськогосподарської продукції.

В уряді Німеччини заявили, що працюють над створенням “зернового залізничного мосту” з Україною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності