Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

За Україну – НІ, а за Тайвань воювати з КНР готовий, – заява Байдена

Байден заявив про готовність вступити у військовий конфлікт із Китаєм, «у разі вторгнення» на Тайвань, – The Wall Street Journal.

Журналістка поставила Байдену таке запитання: “Ви не хотіли втручатися у військовий спосіб у великий конфлікт в Україні з очевидних причин. Чи готові ви до військового втручання, щоб захистити Тайвань, якщо до цього дійде?”

На це президент Байден відповів ствердно, пояснивши це тим, що “це зобов’язання, яке ми дали”. Нагадаємо, що є зобов’язання США та інших за Будапештським меморандумом про захист ними України за її ядерне роззброєння. Крім того збройні сили РФ значно менші та слабші технічно за війська півторамільярдного Китаю…

“Ми погодилися з політикою одного Китаю, ми підписалися під нею… Але думка про те, що її (Тайвань, – ред.) можна взяти силою, просто неприйнятна”, – сказав він.

Байден зазначив, що “це тягар, який стає ще сильнішим” після вторгнення Росії в Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він також зазначив, що не очікує спроб Китаю захопити Тайвань, але уникнення вторгнення залежить від того, чи світ прояснить Китаю всі наслідки.

У Китаї відреагували на заяву Байдена про готовність США вступити у військовий конфлікт із Китаєм «у разі його вторгнення» на Тайвань:

“США повинні перестати недооцінювати рішучість та можливості Китаю із захисту суверенітету та територіальної цілісності. Китай не дозволить жодній країні втручатися у його внутрішні справи, включаючи питання Тайваню”, – заявили в МЗС Китаю.

Нагадаємо, що останнім президентом США, здатним на військовий конфлікт не тільки на словах, а й на справі, був опонент Байдена – Трамп, який свого часу не тільки вгамував Пн. Корею та КНР, але й кількаразово атакував ракетами з моря і повітря росіян у Сирії, після чого Путін відразу забув про свій ядерний чемоданчик…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності