Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Хотят ли русские войны?!” – та вони без неї не можуть

Розмови про потенційний конфлікт Росії з Україною – це вигадка Києва“, – заявив заступник російського міністра закордонних справ Андрій Руденко в коментарі “РИА Новости”.

Останніми днями ситуація біля українських кордонів та переміщення російських військ стали предметом одразу кількох заяв та зустрічей на найвищому рівні.

А в українському МЗС дії Росії оцінили як “системну та наймасштабнішу за останні роки” ескалацію.

Ми розраховуємо, що Україна проявить розсудливість і утримається від кроків, які спровокують конфлікт“, – сказав пан Руденко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, останні заяви Києва спрямовані на те, аби відволікати українців від внутрішніх проблем, в тому числі пов’язаних з “падінням популярності правлячої партії”.

Останнім часом в російських соціальних мережах масово з’являються повідомлення про перекидання техніки до російсько-українського кордону і в анексований Крим.

Напередодні Головне управління розвідки Міноборони України попередило про можливість “широкомасштабних провокацій проти нашої держави”.

В українському ж Генштабі кажуть – концентрацію російських військ бачать, але на війну “вже завтра” не очікують.

Президент Володимир Зеленський назвав “гру м’язами” – “традиційною справою Росії”, і заявив, що “ескалація помітна з початку року.

Речник Кремля Дмитро Пєсков перед тим запевнив, що переміщення російських військ “не має нікого турбувати, це ні для кого не становить жодної загрози.

1 квітня ввечері міністр оборони України Андрій Таран провів телефонну розмову з головою Пентагона Ллойдом Остіном.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В українському міністерстві кажуть, що розмова відбулася “за ініціативи американської сторони“.

У разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці та не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України“, – передає пресслужба Міноборони України слова американського міністра.

Як повідомляє Reuters, посли НАТО також обговорили “останню масштабну військову активність Росії в Україні та навколо неї”.

Тим часом у східну частину Середземного моря прибув військовий флот США, а Київ запропонував провести спільні військові навчання з Північноатлантичним альянсом (НАТО) у відповідь на нарощування російських військ біля українського кордону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

А заступник керівника ОПУ Роман Машовець коментує, що організація спільних навчань Збройних сил України з військовими НАТО, зокрема можливість спільних з авіацією країн НАТО повітряних патрулів у повітряному просторі України, сприятиме стабілізації безпекової ситуації у регіоні.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Також в Офісі президента очікують на політичну реакцію керівництва НАТО на такі дії Росії.

Ескалація ситуації на сході України:

  • 30 березня 2021 року головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп і під виглядом підготовки до навчань планує ще стягнути до 25 батальйонних тактичних груп, що створює загрози воєнній безпеці нашої держави.
  • За даними ЗСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ.
  • Російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, в населених пунктах на окупованій території України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності