Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

“Хрест тверезості” в залізничному сквері Івано-Церківська замінили локомотивом, – невже всі протверезіли підшилися?

У Івано-Церківську, як через кількість у місті церков та капличок на квадратний кілометр та душу населення називають Івано-Франківськ, усі поголовно  вже протверезіли, а дехто навіть підшився чи закодувався, тому в сквері на місці “хреста тверезості” поблизу залізничного вокзалу встановлюють відреставрований виставковий паровоз 9П.

Цікаво, що локомотив на місці “Хреста тверезості” встановлюють за сприяння колишнього керівника ЗАТ “Зірниця”, що випускала скандальну через її патріотичну назву місцеву горілку “Бандерівська”, а також “Западенка”, Руслана Терешка, який нині є директором Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу, що належить місту, а за сумісництвом керівником міської організації партії “Батьківщина” та депутатом міської ради, куди йому, як подейкують у місті, мер-свободівець Руслан Марцінків дозволив завести із собою навіть ще кількох депутатів однопартійців. Мабуть цим і пояснюється те, що у раді сьогодні до свободівської більшості нема жодної опозиції, навіть бодай формальної “для галочки”?

Руслани Марцінків та Терешко

Горілка яку, як брешутьвороги України, “пили озверелые фашисты-бандеровци”?

Локомотиву вже понад 80 років – він був виготовлений в 40-их. Його вага – близько 45 тонн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відомо, що на місцевому заводі на початку ХХ століття робили бронепоїзди, які потім виїжджали на війну з московськими окупантами. Аби увіковічити цей внесок залізничників у боротьбу УНР за незалежність і встановлюють пам’ятник старого локомотива.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Протягом цього та початку наступного тижня паровоз ще ставитимуть та фарбуватимуть, а ближче до кінця наступного тижня роботи планують завершити.

Довідково. Паровоз — локомотив, що використовує парову машину як двигун. Перший подібний локомотив збудував Річард Тревітік у 1804.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності