Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Командування Медсил пояснило збільшення діагнозів “придатності” до мобілізації

…кажуть, йдеться про ВІЛ/СНІД, туберкульоз, гепатити В і С, психіатричні захворювання та інші:

У командуванні Медичних сил оприлюднили роз’яснення щодо розширення переліку придатних до військової служби під час воєнного стану. Відповідний наказ був наданий Міністерством оборони України.

Медичні сили, МОЗ та командування Збройних Сил України розробили зміни до списку хвороб, які визначають ступінь придатності до військової служби.

Список хвороб майже не змінився — там залишилися ті захворювання, за якими військовослужбовці визнаються придатними, обмежено придатними чи непридатними.

«Нинішні зміни рекомендують лікарям однаково трактувати положення про військово-лікарську експертизу, щоб мінімізувати кількість помилок пыд час ухвалення рішень про придатність. Щодо осіб, яких призивають на службу з хронічними захворюваннями, такі люди і до внесення змін служили у ЗСУ на різних посадах. Зокрема, у підрозділах забезпечення, у навчальних центрах. Є приклади, коли такі військовослужбовці проходили службу і в інших військових підрозділах», — йдеться у повідомленні.

Індивідуальний підхід у визначенні придатності, про який повідомлялося раніше, означає, що в Силах оборони є різні війська, завдання та рівень навантаження, а тому щодо кожного військового, який має проблеми зі здоров’ям, ухвалюватиметься окреме рішення.

Також у Медсилах наголосили, що рішення про придатність ухвалюють військово-лікарські комісії. Людина має певне захворювання, яке не дозволяє проходити службу за станом здоров’я, то її не можуть мобілізувати)))))))

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо є захворювання, які перебувають у тривалій ремісії (3–5 років) і це підтверджено лабораторними дослідженнями, то буде застосовано індивідуальний підхід та ухвалено індивідуальне рішення — придатний чи непридатний. У такому разі приймається ухвала про придатність за певною обліково-військовою спеціальністю», — йдеться у заяві.

Обмеження за станом здоров’я для розподілу військовослужбовців у ті чи інші роди військ зберігаються, додали в ЗСУ.

«Військовослужбовці, які страждають на певні захворювання, не можуть проходити службу в підрозділах спецпризначення, десанту, морської піхоти, ССО, але вони можуть виконувати завдання у складі підрозділу забезпечення», — розповіли в командуванні.

Раніше у Раді був зареєстрований закон, яким скасовується відстрочки від мобілізації для студентів, старших 30 років і здобувачів другої освіти.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності