Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Консерваторів Канади у боротьбі з лібералом Трюдо очолив новий лідер

Консерватори Канади в суботу обрали П’єра Пуальєвра, ветерана парламенту, який просував біткоїн для боротьби з інфляцією, лідером партії у боротьбі за відставку ліберастів на чолі із прем’єр-міністром Джастіном Трюдо, повідомляє Reuters.

43-річний Пуалівр став лідером у першому турі рейтингового голосування, в якому проголосувало понад 400 тисяч членів. Він стане шостим лідером консерваторів з 2015 року. За сім років вони тричі програвали вибори Трюдо, цієї франко-канадійського “близнюка” іншого ліберала – Макрона.

Пуалівр переміг свого головного конкурента Жана Шареста, колишнього прем’єр-міністра Квебеку.

“Сьогодні починається подорож із заміни старого уряду, який обходиться вам дорожче і дає менше, новим урядом, який ставить вас на перше місце – вашу зарплату, вашу пенсію, ваш будинок, вашу країну”, – сказав Пуалівр.

Пуалівр вперше зайняв місце в парламенті у 2004 році, через кілька днів після свого 25-річчя, представляючи приміський район Оттави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він обіймав посаду міністра демократичних реформ, а потім міністра зайнятості та соціального розвитку, поки Трюдо не вступив на посаду у 2015 році.

Нагадаємо, на парламентських виборах у Канаді у 2021 році виграла керівна Ліберальна партія прем’єр-міністра Джастіна Трюдо. Однак їй не вистачило голосів, щоб отримати 170 мандатів, необхідних для забезпечення більшості.

ФОТО-ілюстративне: ліберал Трюдо під час однієї із зустрічей як завжди у різнобарвних шкарпетках

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності