Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Контингент США лишається у Польщі, чи прикриє він Україну від Білорусі та “кинжалів”?..

Додаткові сили США, розгорнуті Польщі у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, залишаться на східному фланзі НАТО, зокрема у Польщі, в осяжному майбутньому.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, відповідаючи на запитання «Польського радіо».

Кірбі зазначив, що США дуже серйозно ставляться до безпеки східного флангу.

«Саме тому президент Байден відправив додаткові 20 тисяч американських військових до Європи, і тепер ми запровадили процедуру, за якою вони можуть залишатися там на ротаційній основі принаймні в осяжному майбутньому», – сказав Кірбі, додавши, що це було відповіддю на зміни ландшафту безпеки в Європі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він наголосив на прихильності США спільній обороні в рамках НАТО.

«Незалежно від того, чи йдеться про гіперзвукові ракети чи іншу зброю, ми дуже серйозно ставимося до зобов’язань за статтею 5», – сказав він.

Кірбі відповідав на запитання про розміщення росією гіперзвукових ракет у білорусі. Він сказав, що білорусь підтримувала, постачала та приймала російські війська ще до часу вторгнення в Україну.

«Однак ми не бачимо жодних ознак того, що самі білоруси зацікавлені у втягуванні у війну в Україні», – сказав він.

Раніше уряд Словаччинисхвалив розміщення контингенту сил НАТО в кількості понад 2 тисячі військовослужбовців для зміцнення оборони країни. Тепер рішення має ще підтвердити парламент.

Військовослужбовці Бундесверу і німецькі системи ППО можуть бути розміщені в Словаччині на довгостроковій основі.

росія може розмістити іранські балістичні ракети на північ від України.

Фінляндія ж обіцяє в разі таки її прийому в члени нато розмістити ядерні ракети НАТО на своєму кордоні з росією, але чи дозволить це москва і, чи не повториться тоді т.зв. “Кубинська криза”?..

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності