Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

«Корвалол» і «Барбовал» заведуть на лаву підсудних…

На Івано-Франківщині Калуський міськрайонний суд визнав винним працівницю аптеки у порушенні правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів.

10 грудня 2020 року аптекарка продала покупцю без рецепта, одним фіскальним чеком 3 пляшки «Корвалолу» та 3 пляшки «Барбовалу». Придбані ліки покупець видав працівникам поліції.

У матеріалах справи зазначається, що психотропні комбіновані лікарські засоби «Корвалол» та «Барбовал» відпускаються за рецептом, якщо у них вміст фенобарбіталу більше ніж 1 г.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За висновком експерта у відпущених лікарських засобах міститься фенобарбіталу в кількості 1,260 та 1,320 грама відповідно.

У суді обвинувачена розкаялась та визнала свою провину. Просила суд затвердити угоду про визнання винуватості.

У результаті суд визнав її винною та призначив 850 грн штрафу. Також вона має заплатити 1307 грн за проведення експертиз.

Тільки ось важко второпати: якщо б аптекар відпустила покупцю (слабому) по одній банці медикаментів, то рецепта не було б потрібно?.. Якщо так, де тоді логіка? Людина їде надовго на заробітки закордон, де змоги до лікаря піти й взяти там рецепт, можливо не матиме, або ж дорого, – ось запасається, а “наркоману”, яка складність попросити кількох різних осіб придбати йому по одній одиниці препарату?..

На запитання представників “ЗЛ” в кількох пересічних аптеках столиці, Львова, Івано-Франківська та Тернополя до провізорів, чи відомо їм, що відпускаючи відразу по три флакони вказаних лікарських препаратів в одні руки, слід вимагати рецепт, вони були вкрай здивовані…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності