Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Не чує Президент, можливо, почує СБУ? – ще 2 дитини отруїлися ліками, тепер у Калуші

І знову чергове отруєння дітей ліками: 11-річна учениця ліцею імені Д. Бахматюка з Калуша випила 45 таблеток, а 12-річна школярка з ліцею №10 отруїлася 70 таблетками парацетамолу. Про отруєння дівчат медпрепаратами повідомили на оперативній нараді у міського голови Андрія Найди.

Сам очільник Калуша підозрює, що школярки “повелися” на TikTok.

«У нас вже є отруєння парацетамолом», – відмітив мер.

Про смертельний челендж у цій соцмережі заговорили після того, як 16 лютого через надмірну дозу випитих спазмолітиків померла восьмикласниця у Боярці, іншу учасницю “флешмобу” врятували медики. За версією поліції, напитися пігулок дівчат підштовхнуло відео в “Тік-Тоці”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Наступного дня аналогічний випадок стався в Умані. Дві восьмикласниці наковтались «Дротаверину» в приміщенні школи і потрапили до лікарні. У Калуші учениця ліцею ім Д. Бахматюка випила надмірну дозу парацетамолу ще раніше – 8 лютого. Про це повідомила начальниця дитячої лікарні Ольга Герасимчук.

Дівчинка випила 45 таблеток. Наразі її вже виписали з лікарні”, – повідомила Герасимчук.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Інша школярка, яка навчається в ліцеї №10, була госпіталізована 27 лютого, після того, як випила 70 таблеток.

Її стан тепер вже задовільний, але вона ще перебуває на лікуванні”, – відмітила начальниця структурного підрозділу «Дитяча лікарня» КНП «Калуська ЦРЛ».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Заступниця міського голови Наталія Кінаш звернулася до батьків та педагогів з проханням подбати про онлайн-безпеку дітей.

Маємо негативні тенденції – у період з 8 по 27 лютого в нашу лікарню доставлено двох учениць з отруєнням після суїцидальних намірів – вживання великої кількості медичних препаратів. Дітки купляли препарати в аптеках в невеликій кількість, щоб не викликати підозри. Обоє дітей з абсолютно благополучних сімей. Є тенденція, що діти потрапляють під вплив соціальних мереж і цих негативних груп по типу “Синій кит”. Тому просимо і батьків, і працівників освіти звернути увагу на негативну тенденцію і ввести додаткові заходи, говорити з дітьми про негативний вплив соціальних мереж”, – каже Наталія Кінаш.

А ось, що говорить лікар, політичний аналітик і діяч Тарас Боднар: “Тому вкотре повторюю і водночас звертаюся до Президента, його Прем’єра та усього депутатського корпусу ВР та СБУ, щоб в подальшому уникнути подібних злочинів, слід за прикладом Італії, яка після смерті 10-літньої дитини радикально вчинила із інтернет-каналом Tik-Tok, Китаю, який позакривав масу соцмереж і поставив на особистий контроль кожного користувача інтернету, Україні теж слід вжити певних радикальних заходів. Для початку обмежити засилля інтернет-простору блогерами та їх блогами, каналами. Сьогодні запитай любу дитину, ким та хоче бути за професією у майбутньому, і у 80% випадків почуєш у відповідь, що “блогером” – а це вже деградація і дегенерація. Тому блоги і канали слід дозволити вести виключно посадовцям, депутатам, політикам, а всіх інших “геніїв” відправляти до лікарів.

Днями Верховна Рада в законопроекті вказала вік обмеження відпуску ліків особам до 14 років, але сподіватися на те, що 15 -16 річна особа, яка вже має паспорт, не придбає ліків для молодшої, не можна. Тому вважаю, що поки влада не наведе лад з інтернет-пропагандою суїциду, в аптеці при покупці ліків краще було б пред’являти не паспорт чи метрику, а довідку від психіатра про те, що людині безпечно відпускати ліки“, – цілком серйозно підсумовує Тарас Боднар.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності