Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Ляшко: Novavax ще не зареєстрована ніде у світі, – МОЗ розриває угоду з Індією

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України розірве контракт з Serum Institute India (SII) на поставку COVID-вакцин з Індії. Компанія повинна була поставити в Україну 1,5 мільйони доз препарату CoviShield і 10 мільйонів Novavax.

Офіційною причиною називають те, що індійський завод Serum Institute не виконав своїх обов’язків за контрактами. З 12 мільйонів доз, він поставив лише 500 тисяч.

Про неофіційну справжню причину обмовився сам міністр Ляшко, якого досі називають протеже американської утікачки місіс Уляни Супрун:

«Вакцина від Novavax ще не зареєстрована ніде у світі. Ми розуміємо, що після внутрішньої реєстрації мине ще час, тобто до кінця року він (препарат, яким досі змушували вакцинуватися наївних громадян) може ще не отримає прекваліфікацію ВООЗ. На нього не зможуть видати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Навіть якщо його привезуть, дуже мало людей захочуть вакцинуватися цим препаратом», – сказав, Міністр з 20.05.2021 р., Ляшко, який до цього часу був одним із заступників у свого попередника – міністра Степанова, а отже несе долю відповідальності за прийняте тоді рішення по закупці індійської вакцини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Він уточнив, що зараз компанія Crown Agents, яка була посередником між Україною та Індією, веде переговори про розрив контракту. Як розповів міністр, з держбюджету була передоплата за 2 мільйони доз Novavax, яку за контрактом повернуть Україні.

Нагадаємо, у травні тодішній міністр охорони здоров’я України Максим Степанов домовився з власником Serum Institute Сайрусом Пунавалою щодо поставки вакцин Novavax і AstraZeneca/CoviShield. Сторони обговорили можливість збільшення обсягів поставок Novavax з 10 до 15 млн вже цього року, а також збільшення обсягів першої партії вакцин – з 2 до 4 мільйонів доз.

Раніше біотехнологічна фірма Novavax заявила, що її вакцина проти COVID-19 є безпечною та ефективною на 90,4%. Вакцина NVX-CoV2373 поки що не отримала дозволу на використання у світі.

Також Novavax Inc повідомила, що її експериментальна вакцина показала імунну відповідь і захист від південноафриканського штаму коронавірусу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності