Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Львівщина перша по розкриттю розкрадань допомоги, задніх пасе Івано-Франківщина?..

Від 24 лютого по всій території України було порушено кількасот кримінальних справ пов’язаних із розкраданням, привласненням і продажем гуманітарної допомоги, що направлялася для потерпілих внаслідок війни та для потреб ЗСУ. За статистикою лідерами в розкритті даної категорії злочинів є Львівщина, задніх пасе сусідня Івано-Франківщина, констатують у столиці.

Так тільки одне слідче управління ГУНП Львівської області зареєструвало і здійснило досудове розслідування по 27 кримінальних впровадженнях, 19 з яких – це кримінальні впровадження за незаконне одержання прибутку від використання гуманітарної допомоги, інші – це розтрата, шахрайство чи підроблення документів Хвалиться досягненнями своїх правоохоронців у Львівській ОВА.

Зазначається, що по 3-х впровадженнях встановлені особи, їм оголошені підозри і найближчим часом впровадження будуть скеровані до суду.

“Так необхідна, як для внутрішньо переміщених осіб, так і для фронту допомога повинна надходити до свого потребуючого кінцевого одержувача, а не осідати в нечистих на руку осіб, які здійснюють ті чи інші операції під виглядом цілей гуманітарної допомоги”, – наголосив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Він додав, що між Держприкордонслужбою, Службою безпеки України, Національною поліцією та Львівською ОВА відбувається постійний обмін інформацією щодо тих осіб і організацій, які підозрюються або вчиняли правопорушення в частині незаконного перетину кордону військовослужбовцями чи військовозобов’язаними особами, а також незаконного ввезення і використання гуманітарної допомоги.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності