Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Мало українцям росіян і турків, ще й свій митник захотів накласти лапу на експорт зерна

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили та затримали начальника митного поста “Рені” Одеської митниці, який вимагав від брокерів “таксу” за оформлення документів на експорт зернових культур під час блокади портів.

В умовах воєнного стану та блокади портів він встановив “таксу” на кожну фуру та видачу Сертифікатів про походження товарів з України на кожне авто”.

Отож, посадовця затримали “на гарячому”. Зокрема, лише з одного митного брокера він вимагав 154 тисячі грн за видачу 15 сертифікатів та безперешкодне оформлення авто з зерновими. Підозрюваному загрожує від 5 до 10 років в’язниці.

Як все було: 1 серпня вранці стало відомо, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис. тонн української кукурудзи.

Вперше від початку повномасштабного російського вторгнення зерновоз вирушив з одеського порту. Це стало можливо завдяки досягнутим у Стамбулі домовленостям за посередництва Туреччини і ООН.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності