Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Маск розкриває таємницю “ковідної цензури”…

Один з кращих сучасних українських філософів та аналітиків того, що відбувається на Американському континенті Сергій Чаплигін цього разу розібрав чергове викриття від найбагатшої людини планета Земля:
Чергова порція документів про цензуру від Ілона Маска.
На цей раз – про ковідну цензуру.
Виявляється лобісти Big Pharma (найбільших фармацевтичних корпорацій) в свій час запустили масштабну кампанію з роботи з громадською думкою.
Вони не тільки впровадили правила «модерації» контенту на тему ковидних вакцин в соціальних мережах, запустили спеціальних ботів, а й вирішували, акаунти яких лікарів (як у випадку з Twitter) потрібно верифікувати, а яких – блокувати.
В цьому плані Big Pharma використовувала й державні важелі (уряди багатьох країн світу пішли їм назустріч,- в США, наприклад, Адміністрація Байдена й сама, через спецслужби, блокувала контент тих дописувачів, які ставили «незручні» питання про кампанію масової вакцинації або ж вимагали відмовитися від політики жорсткого карантину).
Причому видалялися пости найбільш активних антивакцинаторів.
Big Pharma блокувала також облікові записи тих, хто пропонував (чи вимагав) випустити на ринок дешеві аналоги вакцин. І піднімав питання щодо прибутків фармацевтичних корпорацій на тлі пандемії.
Світовий фармацевтичний ринок оцінюється не менше, ніж в один трильйон доларів США.
Так що цензура у соцмережах для них непогано окупилася. Як і лобізм
(у Вашингтоні, наприклад, значна частина конгресменів отримували кошти).
І так до пандемії ставлення до Big Pharma в більшості людей було як не негативним, так підозрілим.
Нинішні ж викриття загрожують призвести до того, що в умовах можливої пандемії будь-які дії фармацевтичних корпорацій можуть отримати спротив суспільства.
Але, – «Pecunia non olet»! (лат. – горші не пахнуть, – Тіт Флавій Веспасіан)

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності