Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Республіканці передбачувано починають нахиляти демократів у Конгресі…

Палата представників Конгресу нарешті таки обрала собі спікера з числа республіканської більшості – Кевіна Маккарті, перші ж дні роботи котрого на посаді розглінув чудовий аналітик Сергій Чаплигін:
Угода лідера республіканців у Палаті представників Конгресу Кевіна Маккарті з групою консерваторів з “Кокусу свободи”, яка дозволила успішно завершити “спікеріаду“, почала виконуватися спікером.
Що стосується угоди, то вона складається з ряду блоків:
– розширення демократії усередині республіканської фракції;
– внесення змін до регламенту, що передбачають розширення прав та можливостей конгресменів та обмеження всевладдя спікера, чіткі правила проходження законопроектів та внесення до них поправок, а також прийняття норми, згідно з якою підвищення податків має прийматися більшістю у 60% членів Нижньої палати;
– прийняття низки законопроектів, пов’язаних з розвитком нафтогазового сектора та обмеженням продажів нафти зі Стратегічного резерву, посилення міграційного законодавства, заборона абортів, які фінансуються платниками податків.
Палата представників вже схвалила резолюцію щодо створення спеціального підкомітету, основним завданням якого стане розслідування діяльності уряду в США у фінансуванні коронавірусних досліджень в Уханьській лабораторії до корупції Хантера Байдена (гляди, так і до Порошенка доберуться, – ред.).
Створено також спецкомітет “щодо стратегічної конкуренції між Сполученими Штатами та Комуністичною партією Китаю”.
Конгрес підтримав масштабну реформу податкової служби США – зі скороченням фінансування на 70 мільярдів доларів та скасуванням рішення про найм 87 тисяч агентів для посилення фіскального тиску на американців.
Республіканці також запропонували скасувати федеральний податок на прибуток у США, замінивши його податком із продажу.
Крім того, кількох одіозних демократів демонстративно викинули з усіх комітетів Конгресу. Серед них виявилися Адам Шифф – один із організаторів імпічментів Трампа, Ільхан Омар – скандальна конгресвумен-сомалійка, а також Ерік Свалвел, звинувачений у любовних зв’язках із китайською розвідницею.
Республіканці також надіслали листи цифровим гігантам – Meta, Alphabet, Microsoft, Apple і Amazon, вимагаючи надати всю інформацію про зв’язки зі спецслужбами у просуванні цензури.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності