Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“НАДСИЛАТИ ЗБРОЮ В УКРАЇНУ – ЦЕ ПОМИЛКА”, – Держсекретар Ватикану

Держсекретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін вважає, що військова допомога Заходу Україні може спричинити подальше загострення воєнних дій. Україна має право на оборону, але постачання їй зброї може призвести до ескалації воєнних дій і їхнього виходу з-під “контролю”, заявив кардинал.

Ватикан знову викликає суперечки, повідомляє польське інформагенство Wiadomosci.onet.pl з посиланням на Святий Престол: «Надіслати зброю в Україну – це помилка»!!!

«Є право на оборону», але це помилка – надсилати зброю в Україну”, – сказав кардинал П’єтро Паролін, державний секретар Ватикану. На його думку, це може призвести до ескалації насильства, яка вийде з-під контролю.

Зважаючи, що Держсекретар не може говорити офіційно від свого імені, навіть даючи приватні інтерв’ю, стає цілком зрозумілим, що в його особі промовляє Ватикан і сам Папа Франциск-І, той самий який раніше вручив Володимиру Путіну нагороди “Ангела миру” та “Голуба миру”, а також доволі підло висловився про Україну під час кубинської зустрічі з московським патріархом Кірілом…

Так виглядає сьогодні фарисейство

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наратив Ватикану про війну в Україні викликає багато суперечок. Останніми тижнями Папа Франциск зіткнувся з критикою за його консервативне ставлення до російського нападу на Україну.

В інтерв’ю італійському католицькому порталу Aci Stampa у четвер державний секретар Святого Престолу сказав: «Я вірю, що є право на захист, на законний захист. І це фундаментальний принцип, за яким Україна чинить опір Росії».

«Міжнародне співтовариство хоче уникнути ескалації конфлікту, і тому ніхто не втручався безпосередньо, але я бачу, що багато посилають зброю. Це жахливо, якщо подумати, це може викликати ескалацію війни, яка не може бути під контролем», – оцінив кардинал Паролін. Потім він повторив: «Принцип законної оборони залишається».

Кардинал Паролін також наголосив, що з початку української кризи, тобто з 2014 року, Ватикан завжди наполягав на мирному і переговорному врегулюванні завдяки «постійному діалогу» з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Тому ще до початку війни ми висловили готовність виступати посередником, особливо після того, як президент України Володимир Зеленський вказав Ватикан як можливе нейтральне місце, де можна було б провести саміт Росія-Україна», – пояснив кардинал Паролін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А тим часом в європейських політичних колах говорять, що Папа Франциск-І готується до зустрічі із московським патріархом Кирилом.

Водночас кардинал-держсекретар лукаво ухилився від прямої відповіді на запитання про цю зустріч, сказавши, що зараз не може сказати, чи відбудеться у світлі нинішніх подій ще одна зустріч Папи Франциска з “Патріархом Московським і всієї Русі” Кирилом, який підтримує Володимира Путіна, і назвав дії російської армії «єдино-правильним вибором».

Чуть згодом кардинал Паролін таки зізнався, що підготовка до цієї зустрічі вже почалася. Про них Папа також розповів журналістам минулої неділі.

Держсекретар Ватикану

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності