Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Навіть українські католики за розрив дипзв’язків із проросійським Ватиканом

МЗС викликало апостольського нунція через реакцію папи римського франциска-І на смерть Дугіної.
Про це Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на прес-конференції 25 серпня.
«Вісвальдас Кульбокас проінформовано, що в Україні глибоко розчаровані словами понтифіка, які несправедливо прирівнюють агресора та жертву. При цьому викликає нерозуміння рішення папи франциска згадати у контексті російсько-української війни смерть російської громадянки на території росії, до якої Україна не має жодного відношення», – йдеться у заяві МЗС.

На пресконференції з міністром закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо в Києві у четвер голова МЗС Дмитро Кулеба сказав, що «українське серце розривається від слів папи – це було несправедливо».

Він назвав запрошення нунція до міністерства «доволі безпрецедентним» випадком.

«З початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну понтифік жодного разу не приділив окремої уваги конкретним жертвам війни, серед яких вже 376 українських дітей, які загинули від рук російських окупантів», – йдеться в заяві МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві висловили сподівання, що «надалі Святий престол уникатиме несправедливих висловлювань, які викликають розчарування в українському суспільстві».

24 серпня папа римський франциск-І, родич і юнацький товариш Ернесто (Че) Гевари, під час загальної аудієнції на День Незалежності України згадав у контексті російсько-української війни загибель дочки одного з ідеологів «руского міра» Олександра Дугіна Дар’ї Дугіної. Понтифік сказав таке: «Маю на думці бідолашну дівчину, що злетіла в повітря у Москві від бомби, закладеної під сидінням автомобіля. За війну платять невинні, невинні! Задумаймося над цією дійсністю та скажімо одні одним: війна – це божевілля».

Увечері 20 серпня в російському Підмосков’ї підірвався автомобіль доньки Олександра Дугіна Дар’ї Дугіної. ФСБ звинуватила в цьому Україну і знайшла буцімто підозрювану. Офіційний Київ заявив, що не має стосунку до інциденту.

Цікаво, що через Дугіну і її батька відбувалося російське фінансування партії “Національного фронту Франції”, очолюваної Марін Ле Пен. Тож у підриві скоріш за все замішані самі російські спецслужби… Великий подив викликав вигляд Дугіної у труні, неушкодженої вогнем та вибухом…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності