Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Одна частина українців підіймає польську економіку догори, інша ж – тільки дратує і вимагає…

Поляки вкотре з 2022 року погрожують українцям урізанням соціальної допомоги, пільг, а також розглядають можливість примусового повернення додому українських чоловіків мобілізаційного віку, а замість них запросити до праці негрів та азіатів із Західної Європи, бо польські чоловіки уже давно працюють в США, Канаді, Скандинавії, Британії…

Польський експерт, журналіст Марек Сієрант розповів про переваги українського бізнесу у Польщі.

Про це він сказав у етері телеканалу “Еспресо”.

“Українці постійно поповнюють наш бюджет. Компанії, які відкрилися в Польщі, підтримують наш пенсійний фонд. В рік це може приносити від 15 до 20 млрд злотих, тобто 0,5% польського ПДВ. Також українці більше купують, споживають, в такий спосіб вони розвивають внутрішній ринок, економіку. Майже в кожній галузі, де є українці, зростають показники, податки”, – зазначив Сієрант.

Вперше, приблизно за 5 років, польський пенсійний фонд в плюсі, додав він.

“В нас дуже негативна демографічна тенденція. Народжується менше дітей, менше людей працює, суспільство старіє. Але зараз завдяки тому, що в Польщі українці працюють і платять податки, показники ростуть. Це перший раз напевно за 5 років, що дуже суттєво”, – зазначив Сієрант.

Зауважимо, як повідомляють польські соцмережі та ЗМІ, тільки одна частина українців підіймає польську економіку, яка це робила ще й задовго до 2022 року – вихідці-заробітчани із західних областей, інша ж частина – це ті, хто дратує поляків вимогами халявних грошей, “рускаязичних шкіл для бєженцев с України” та усіляких пільг, не бажаючи при цьому вивчати державну там польську мову та працювати… 

  • Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда під час головування Польщі в ЄС хоче організувати два саміти на підтримку України.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності