Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Одна вілла екс-одеського воєнкома коштує більше, аніж зазначені суми у звіті ДБР по 260 справах

У 2023 році Державне бюро розслідувань розпочало 260 справ за фактом порушень законів у територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях. Така кількість порушень була виявлена завдяки посиленій системній роботі щодо протидії зловживанням та порушенням у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки й військово-лікарських комісіях на виконання відповідного рішення РНБО.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Зазначається, що переважна більшість працівників ТЦК та ВЛК сумлінно виконують свої обовʼязки. Але загалом у цьому році ДБР розслідує 260 кримінальних проваджень, пов’язаних із роботою терцентрів комплектування та військово-лікарських комісій. До суду вже направлено 21 обвинувальний акт стосовно 35 осіб. Також ДБР повідомило про підозру ще 58 особам.

В межах цих кримінальних проваджень ДБР також задокументувало факти отримання посадовцями неправомірної вигоди на суму майже 4 млн гривень. Фігуранти і учасники цих схем понесуть заслужене покарання. Завдяки роботі ДБР суди арештували майно хабарників на суму понад 3,2 млн гривень.

Останні приклади роботи ДБР з протидії зловживанням у терцентрах комплектування та ВЛК:

    • ДБР завершило розслідування стосовно військкома з Полтавщини, який жорстоко побив підлеглого;
    • ДБР встановило, що колишній військком Запорізької області організовував фальшиві операції для «ухилянтів»;
    • У Вінниці ДБР викрило посадовців міського ТЦК, які допомагали ухилянтам уникнути мобілізації та виїхати за кордон;
    • В Одесі ДБР викрило злочинну схему видачі «білих квитків» депутатам та їх родичам;
    • ДБР оперативно розпочало розслідування фактів побиття мобілізованих працівниками військкомату Тернополя.

Цікаво, що тільки одна вілла в Іспанії славнозвісного одеського воєнкома-корупціонера коштує більше, аніж усі зазначені у таблиці ДБР суми, що вдалося вилучити, а ще чи не в кожного воєнкома, голови ВЛК окрім нерухомості є шикарні автопарки…

Нагадаємо, що у Тернополі ДБР нещодавно почало розслідування через бійку в військкоматі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дніпровському екскерівнику військкомату повідомили про підозру у незаконному збагаченні. У нього знайшли активи незрозумілого походження.

А Івано-Франківська та Волинська області отримали нових керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Перший прибув прямо з фронту, другий — воював в АТО та був миротворцем у Косово.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності