Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чи не найкорумпованою по ТЦК і ВЛК виявилася Івано-Франківщина?! – чергове затримання (фото)

Так вже вийшло, що чи не найбільше викриттів у курупції, пов’язаній із ухилом від мобілізації та призову, викрито тосі на Одещині та… скромній Богом забутій Івано-Франківщині, де СБУ викрила чергового начальника районного центру комплектування, який за гроші допомагав ухилянтам утекти від призову.
Нагадаємо, що цьому передувало затримання спершу лікарів Калуської ВЛК, а згодом і голови ВЛК в сусідньому Рожнятівському районі Івано-Франківської області.
Служба безпеки викрила на системній корупції начальника Калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
За даними СБУ, фігурант за хабарі «вирішував питання» з місцевою військово-лікарською комісією про визнання військовозобов’язаних тимчасово непридатними до служби. Це давало можливість чоловікам безперешкодно виїхати за кордон.
Свої послуги фігурант оцінював у суму від 1 до 3 тисяч доларів. Гроші від клієнтів отримував виключно через посередників.
На підставі сфальшованого діагнозу ухилянти отримували довідку ВЛК та військовий квиток із зазначенням, що за станом здоров’я вони не придатні до служби.
Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили:
▪ гроші в сумі 20 тис. доларів США;
▪ мобільні телефони та сімкарти;
▪ медичну та іншу документацію, що підтверджує причетність фігурантів до протиправної діяльності.
Начальнику Калуського РТЦК та СП вже оголошено про підозру за ч.3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.
Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
За результатом дослідження доказів їм буде повідомлено про підозру у вчиненні службових злочинів.
Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ НП в області.
Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.
Цікаво, що поки ж інформації про відсторонення жодного голови ТЦК чи ВЛК на Івано-Франківщині офіційно нема…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності